ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η κατάθεση του «μεσάζοντα» Β. Παπαδόπουλου για την υπόθεση της Σ. Αραβίας

Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2018, 20:06 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2018, 20:30
Στη Βουλή η κατάθεση του «μεσάζοντα» Β. Παπαδόπουλου για την υπόθεση της Σ. Αραβίας
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Ο μάρτυρας κατέθεσε χθες στους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η κατάθεση του επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλου ενώπιον των εισαγγελικών λειτουργών, για την υπόθεση του αμυντικού υλικού από τις αποθήκες του στρατού, που επρόκειτο να πωληθεί στην Σαουδική Αραβία.

Ο μάρτυρας που φέρεται ως μεσάζων της υπόθεσης, εμφανίστηκε και κατέθεσε χθες στους Εισαγγελείς Διαφθοράς, και ενώ ήδη η δικογραφία κατά το σκέλος που αφορά ενδεχόμενες ευθύνες του αρμόδιου υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, έχει αποσταλεί στην Βουλή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της πλευράς της αγοράστριας χώρας και ότι διαθέτει όλα τα σχετικά παραστατικά και νομιμοποιητικά έγγραφα που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του και τον ρόλο που του είχε ανατεθεί από την Σαουδική Αραβία στην υπόθεση.

Ο Β. Παπαδόπουλος κατέθετε επί τρεις ώρες, καθώς η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται ως προς ενδεχόμενες ευθύνες μη πολιτικών προσώπων στην όλη υπόθεση, που αφορά την προσπάθεια πώλησης 300.000 βλημάτων  τύπου 105 mm από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού, στη Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή βρίσκεται, ήδη, εδώ και μερικές ημέρες η δικογραφία που αφορά τον Πάνο Καμμένο σε σχέση με την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.