ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασπύρου: «Άτυπες σημειώσεις και όχι πόρισμα αυτά που παρουσίασε ο Γεωργιάδης για τη μικρή Μελίνα»

Δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2018, 08:46 / Ανανεώθηκε 23 Φεβρουαρίου 2018, 09:26
Παπασπύρου: «Άτυπες σημειώσεις και όχι πόρισμα αυτά που παρουσίασε ο Γεωργιάδης για τη μικρή Μελίνα»
Facebook Twitter Whatsapp

«Κατηγορήθηκα ότι αποκρύπτω έγγραφα στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Έχω βγάλει εντολή ελέγχου από 12/12/17. Δεν κρύβω τίποτα εγώ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Δεν υπάρχει ο φάκελος στο γραφείο μου», δηλώνει η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, η οποία διευκρινίζει ότι τα έγγραφα που παρουσίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή ως «πόρισμα» για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας πριν από τρία χρόνια, μετά από επέμβαση ρουτίνας, "δεν είναι παρά οι σημειώσεις της επιθεωρήτριας του ΣΕΥΥΠ, Μαρίας Αδαμοπούλου".

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Παπασπύρου ξεκαθάρισε ότι η ίδια δεν έχει λάβει ακόμα το πόρισμα: «Αυτά που παρουσίασαν είναι άτυπες σημειώσεις της επιθεωρήτριας – και κακώς κυκλοφόρησαν - προς τον Γενικό Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ, κ. Ευαγγελάτο. Ίσως μας μπερδεύουν. Δεν έχει καν υπογραφή. Το πόρισμα εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και έχει σταλεί ταχυδρομικώς προς εμένα αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα. Μόλις φθάσει, θα το κοινοποιήσω παντού».

Υπενθυμίζεται πως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υπαινίχθηκε, και σε χθεσινές του δηλώσεις στο ΣΚΑΪ, ότι τόσο η Μαρία Παπασπύρου όσο και, ενδεχομένως, ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης παρενέβησαν προκειμένου η, κατά το «πόρισμα», άμεσα ελεγχόμενη για βαριά ιατρική αμέλεια, πρώτη ξαδέλφη του αναπλ. υπουργού Υγείας, Νεκταρία Πολάκη να αποφύγει ή να καθυστερήσει την κρίση.

«Δεν με ενδιαφέρει αν είναι συγγενής ή όχι. Δεν έχει φτάσει σε μένα πόρισμα. Δεν ελέγχω το ΣΕΥΥΠ. Εχει γενικό επιθεωρητή. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω όταν το πάρω, αν δεν συμφωνήσω, να διατάξω επανέλεγχο και να το προωθήσω προς τα πειθαρχικά συμβούλια για να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες», υπογράμμισε η κα Παπασπύρου.

«12 άτομα ασχολούμαστε με όλη την Ελλάδα. Ξέρετε πόσα θέματα τέτοια έχουμε και μας απασχολούν; Είναι δύσκολη η κατάσταση. Δουλεύουμε νυχθημερόν», πρόσθεσε και τόνισε:

«Κατηγορήθηκα ότι αποκρύπτω έγγραφα στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Έχω βγάλει εντολή ελέγχου από 12/12/17. Δεν κρύβω τίποτα εγώ».