current views are: 8

23 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση10:22

Α. Λοβέρδος στο «Ακραίως» για Novartis: Ζήτησα να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου

«θα καθίσω όλους του ενόχους στο σκαμνί. Θα καταθέσω μήνυση κατά των κουκουλοφόρων και κατά φυσικών και ηθικών αυτουργών» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. 

Δημοσίευση 10:22’

«θα καθίσω όλους του ενόχους στο σκαμνί. Θα καταθέσω μήνυση κατά των κουκουλοφόρων και κατά φυσικών και ηθικών αυτουργών» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. 

«Μείωσα τη φαρμακευτική δαπάνη κατά δισεκατομμύρια» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος  στο ”Ακραίως” με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, και αποκάλυψε ότι έκανε αίτηση στην κ. Τουλουπάκη να ανοίξουν οι λογαριασμοί του.

Παράλληλα, προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη τονίζοντας ότι «θα καθίσω όλους του ενόχους στο σκαμνί. Θα καταθέσω μήνυση κατά των κουκουλοφόρων και κατά φυσικών και ηθικών αυτουργών».

«Τα έλεγα στη Βουλή στις ομιλίες μου για το τι γίνεται με τις φαρμακευτικές εταιρείες, τις παράνομες μεθόδους και την παράνομη συνταγογράφιση και οι αντίπαλοί μας τότε με πρωτεύοντα τον κ. Τσίπρα ήταν απέναντι. Αυτή είναι πρακτική που κυριάρχησε σε όλες τις εταιρείες και όχι μόνο στη  NovartisΜάχομαι χρόνια για τη σπατάλη στο φάρμακο» τόνισε αρχικά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφάρμοσε για να ελέγξει τη σπατάλη και τη διαφθορά: «Πρώτα την ηλεκτρονική συνταγογράφιση, ίδρυσα τον ΕΟΠΠΥ, επανέφερα με νόμο μου τη θετική λίστα και για να μπει κάποιο φάρμακο εκεί έπρεπε να πληρώσει κάθε εταιρεία 250.000 ευρώ. Επίσης, καθιέρωσα τα γενόσημα. Έπεσε η δαπάνη στα φάρμακα κάποια δισεκατομμύρια και για αυτό πολεμήθηκα. Ξέρετε πόσοι γιατροί πήγαν πειθαρχικό; Πόσοι πέρασαν από εισαγγελέα, μέχρι και φαρμακοποιός δημοσίου νοσοκομείου πήγε φυλακή επί των ημερών μου.  Όταν κάναμε την ηλεκτρονική συνταγογράφιση, έβγαινε λίστα με τους γιατρούς και πηγαίνανε στη Δικαιοσύνη… Με προπηλάκιζαν τότε οι γιατροί. Στα φάρμακα γινόταν μεγάλη σπατάλη στα νοσοκομεία και στα υλικά. Τα τσακίσαμε αυτά. Δεν τα έλυσα όλα, αλλά συνέχισαν οι κ.κ. Σαλμάς, Λυκουρέντζος».

Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι τότε που έφερνε τους νόμους για τη διαφθορά στα φάρμακα ο κ. Τσίπρας ήταν απέναντί του: «Σήμερα μας κατηγορούν ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του, που τότε ήταν απέναντί μας. Και τώρα αυτός μας κάνει τον κατήγορο. Αυτός έχει πολιτικές ευθύνες, που ήταν απέναντι, αυτός μας καθύβριζε. Και τώρα θα μας πει πως έχουμε πολιτικές ευθύνες; Αυτός έχει ευθύνες. Θα διαγράψει το έργο μας, ένας πρωθυπουργός που καννιβαλίζει;».

Ερωτώμενος γιατί δεν αναφέρεται και το όνομα της κ. Ξενογιαννακοπούλου, που ανέλαβε το υπουργείο Υγείας αμέσως μετά τον κ. Αβραμόπουλο και μέχρι να αναλάβει ο ίδιος, απάντησε ότι δεν γνωρίζει: «Εγώ τότε ήμουν στο υπουργείο Εργασίας και η κ.Κατσέλη στο Ανάπτυξης που είχε την τιμολόγηση. Το όνομά της κ. Ξενογιαννακοπούλου δεν εμπλέκεται αλλά δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ για αυτό. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι δίναμε μάχη. Με εμπλέκει μια πλεκτάνη. Είμαι ένας άνθρωπος που υπερασπίστηκε το συμφέρον της χώρας του. Στημένοι κουκουλοφόροι μάρτυρες μας εμπλέκουν».

Ερωτώμενος, επίσης, γιατί δεν παραπέμφθηκε ο κ. Κουρουμπλής, καθώς ο ίδιος παραδέχθηκε ότι τα αρχικά του ήταν στην έκθεση του FBI, o κ. Λοβέρδος απάντησε: Είναι από τα παράδοξα, αλλά εξηγήσιμα. Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι όποιος μιλάει για παραγραφή είναι ένοχος. Για τον υπουργό του επικαλέστηκε την παραγραφή». 

Καταλήγοντας ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως “επί των δικών μου ημερών δεν αυξήθηκε η συμμετοχή ασφαλισμένου στην αγορά του φαρμάκου του ούτε κατά ένα λεπτό”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος παραπέμφθηκε στην Προανακριτική με 186 ψήφους.


σχετικα αρθρα