Επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης θέτοντας στο κάδρο τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis.

«Η κυβέρνηση υπέστη μια πανωλεθρία» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Λάρισα, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «ήταν ο χειρότερος Τσίπρας όλων των εποχών».

Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., «σε μια ημέρα που η Βουλή έχει τον ρόλο του εισαγγελέα και αποφασίζει για την έναρξη της διαδικασίας ποινικής δίωξης, ο κ. Τσίπρας μίλησε για πολιτικές ευθύνες». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ο πρωθυπουργός κράτησε αυτή τη στάση διότι «δεν είχε το ανάστημα να εκφράσει κατηγορία εναντίον ουδενός», αλλά και γιατί ο φάκελος που ήρθε στην Βουλή, δεν έχει απολύτως τίποτα μέσα, πλην νομίζω άκουσα, πιστεύω ότι, εκτιμώ'».

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως θέλει να αλλάξει την ατζέντα σχετικά με την υπόθεση της Μακεδονίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, πως ο πρωθυπουργός «έχει προφανώς δεσμευτεί στην κυρία Μέρκελ να δώσει το όνομα της Μακεδονίας και τρόμαξε από τα συλλαλητήρια».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, είπε πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», ενώ υποστήριξε πως «ο τελευταίος στην Ελλάδα που μπορεί να μιλάει για εξάρτηση των πολιτικών από τους φαρμακοβιομηχάνους, αλλά και το τελευταίο κόμμα που μπορεί να μιλάει για το αν υποστήριξε ή όχι, τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχάνων, είναι προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, καθ' όλη την διάρκεια της θητείας του ίδιου στο υπουργείο Υγείας, «όλες οι μεταρρυθμίσεις που ήταν εναντίον της φαρμακοβιομηχανίας πολεμήθηκαν προσωπικά από τον κ. Τσίπρα» και πως αν οι φαρμακοβιομήχανοι έψαχναν ένα κόμμα να στηριχτούν, αυτό δεν ήταν η Ν.Δ, αλλά ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα».

Τα παραπάνω, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, αποδεικνύονται «από τα πρακτικά της Βουλής, από τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, του πλαφόν στους γιατρούς, τις μειώσεις των τιμών φαρμάκων κ.ά.».

Τέλος, έκανε αναφορά στο πόρισμα για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας στο νοσοκομείο της Κρήτης, λέγοντας πως «αν κάτι συμβολίζει την απόλυτη εξαθλίωση της πρώτης φοράς Αριστεράς και τον απόλυτο ηθικό εξευτελισμό του Αλέξη Τσίπρα, είναι ο χειρισμός του Παύλου Πολάκη και του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση της συγκαλύψεως του θανάτου της μικρής 4χρονης Μελίνας».