current views are: 12

26 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση20:55

Συνεχίζεται η πολιτική θύελλα παρά την παραίτηση Αντωνοπούλου

Σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Δημοσίευση 20:55’

Σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πολιτική θύελλα και η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, παρά την απομάκρυνση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, έπειτα από τον το σάλο που ξέσπασε με την αποκάλυψη ότι λάμβανε επίδομα ενοικίου για οικία που διατηρούσε στη περιοχή του Κολωνακίου.

Χαρακτηριστική είναι η κόντρα μεταξύ του προέδρου της ΝΔ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο κατά τη σημερινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχολίασε ότι η αποπομπή δεν αλλάζει τη πραγματικότητα και η «ανακοίνωση ήταν σπονδή στην αλαζονεία. Η αρχική αντίδραση της δε ήταν επιτομή της υποκρισίας».

«Έπρεπε να περάσουν τρεις μήνες έντονης αντίδρασης από την αντιπολίτευση και τους πολίτες για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνέχεια υπό τη πίεση της δημόσιας κατακραυγής να απομακρύνει τη κ. Αντωνοπούλου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε το νόμο που επέτρεψε στο ζεύγος Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου να παίρνει μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ ενώ διαθέτουν μεγάλη περιουσία και άλλο ακίνητο στην Αττική. Αυτή δεν ήταν αυτόματη διαδικασία έκανε αίτηση κάθε μήνα για να παίρνει το επίδομα». Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η επίμαχη διάταξη ψηφίστηκε στις 14/8/2015, στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου υπογραμμίζοντας: «η χώρα χανόταν και εσείς περνάγατε ρουσφέτια!».

Τα «πυρά» του κ. Μητσοτάκη δεν έμειναν αναπάντητα, από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ο οποίος ανέφερε «Η διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτυπώνεται σήμερα ανάγλυφα! Στη περίπτωση της κ. Αντωνοπούλου έχουμε ομολογημένα λανθασμένη χρήση διάταξης νόμου που δε ψήφισε μόνο η κυβέρνηση αλλά από το σύνολο του ελληνικού κοινοβουλίου! Κακώς και υπάρχει βούληση να καταργηθεί η διάταξη αυτή. Κανένας άλλος δεν έκανε χρήση!».

ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχει καμία ευθιξία και ευαισθησία στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Δεν υπάρχει καμία ευθιξία και ευαισθησία στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σχολιάζοντας ότι«Η κ. Αντωνοπούλου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μόνο μετά την γενική κατακραυγή και ο κ. Κουρουμπλής που πρωταγωνιστεί στη δικογραφία της NOVARTIS και στις αναφορές του FBI, παραμένει προστατευόμενος Υπουργός. Πολύ γρήγορα το δήθεν νέο μετατράπηκε σε παλιό και αποκρουστικό».

ΚΚΕ: Η αποπομπή της από την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει την ανοχή

Σε σχόλιο του το ΚΚΕ αναφέρει ότι «η κυρία Αντωνοπούλου, εκτός όλων των άλλων προκλητικών, που προσπάθησε εκ των υστέρων να δικαιολογήσει, κρίνεται προφανώς και για το έργο της, ως η υπουργός ανακύκλωσης της ανεργίας, μέσα από κακοπληρωμένα προγράμματα μιας χρήσης, κοροϊδίας και επιδότησης της μεγαλοεργοδοσίας. Η αποπομπή της από την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ούτε την ανοχή και την όψιμη ευαισθησία στα προκλητικά προνόμια, ούτε πάνω απ’ όλα την κυβερνητική πολιτική στο πρόβλημα της ανεργίας».

Ποτάμι: Αυτό που μένει είναι η υποκρισία

«Χρειάστηκε η γενική κατακραυγή προκειμένου ο κ. Τσίπρας να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και να διώξει την πλούσια – επιδοματούχο υπουργό του. Αυτό που μένει είναι η υποκρισία και η κοινωνική αναλγησία» ήταν το σκωπτικό σχόλιο του Ποταμιού λίγο μετά την ανακοίνωση αποπομπής της Ράνιας Αντωνοπούλου.


σχετικα αρθρα