current views are: 4

26 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση18:42

«Ναι» Γαβρόγλου στην τροπολογία για το Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας της Τήνου παρά τις αντιδράσεις

Προηγήθηκε οργισμένη αντίραση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου 

Δημοσίευση 18:42’
αρθρο-newpost

Προηγήθηκε οργισμένη αντίραση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου 

Δεκτή έκανε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου την τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Συρμαλένιου (συνυπογράφει και ο Σπ. Δανέλλης από το Ποτάμι) για το Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας της Τήνου, παρά την έντονη αντίδραση των ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται πως μέσω της εκπροσώπου τους, οι ΑΝΕΛ είχαν δηλώσει νωρίτερα πως «διαφωνούμε πλήρως με το περιεχόμενο της τροπολογίας που αφορά στο ζήτημα του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου, με την οποία επιχειρείται η αλλαγή του ισχύοντος νομικού καθεστώτος χωρίς τη συγκατάθεση της Εκκλησίας. Με την σχετική τροπολογία παραβιάζεται η αρχή του αυτοδιοίκητου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Η τροπολογία αυτή προκάλεσε νωρίτερα την παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στον Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει «πραξικοπηματική παρέμβαση» στα εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας από την πλευρά της Πολιτείας.

Στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τονίζει ότι «οι μονομερείς αυτές νομοθετικές πρωτοβουλίες επιστρέφουν την πολιτική και θρησκευτική ζωή της Πατρίδας σε παλαιές και επώδυνες περιόδους πραξικοπηματικών επεμβάσεων της Πολιτείας σε εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Την στιγμή που ο υπουργός Παιδείας επιθυμεί να προχωρήσει με την επίμαχη τροπολογία, η Εκκλησία βρίσκει σύμμαχο στο πλευρό των ΑΝΕΛ, που με σημερινή ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι διαφωνούν πλήρως με το περιεχόμενό της, ερχόμενοι σε αντίθεση στο ζήτημα αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχετική ανακοίνωση:   

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαφωνούμε πλήρως με το περιεχόμενο της τροπολογίας που αφορά στο ζήτημα του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου, με την οποία «επιχειρείται η αλλαγή του ισχύοντος νομικού καθεστώτος χωρίς τη συγκατάθεση της Εκκλησίας».

Με την σχετική τροπολογία παραβιάζεται η αρχή του αυτοδιοίκητου της Εκκλησίας της Ελλάδος».


σχετικα αρθρα