current views are: 5

1 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση10:25

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης – Το… χαστουκάκι του Τσίπρα στον Ηλιόπουλο και το κομπλιμέντο στην Τζούφη

Με πολιτικό όρκο ενώπιον του Πρ. Παυλόπουλου

Δημοσίευση 10:25’

Με πολιτικό όρκο ενώπιον του Πρ. Παυλόπουλου

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της κυβέρνησης, που ορίστηκαν χθες από τον πρωθυπουργό

Ειδικότερα, ορκίστηκαν ως νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δημήτρης Βίτσας και στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας ο Φώτης Κουβέλης

Επίσης, ορκίστηκαν ως υφυπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έως σήμερα διατελούσε ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η Μερόπη Τζούφη.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως και τα έξι νέα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο

Αμέσως μετά τις υπογραφές, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Φώτη Κουβέλη, λέγονάας του ότι θα τα πουν αργότερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προσερχόμενη η κ. Τζούφη στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγη ώρα πριν από την ορκωμοσία, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στα νέα της καθήκοντα και πως νιώθει μεγάλη τιμή για την επιλογή της από τον πρωθυπουργό. «Δεν το περίμενα», πρόσθεσε.

«Συγκινηθήκατε χθες, κλάψατε»; ρωτήθηκε από δημοσιογράφο.

«Βεβαίως συγκινήθηκα, όχι δεν έκλαψα. Αλλά συγκινήθηκα γιατί γυρίζει η ζωή σου, από όταν ξεκινάς, από την πρώτη σου παιδική ηλικία σε μια μακρά διαδρομή. Είχα προσπαθήσει σε αυτή τη διαδρομή να είναι η καλή μαθήτρια και στη συνέχεια να ανταποκριθώ στους άλλους ρόλους τους οποίους είχα», απάντησε η νέα υφυπουργός.

Παραλειπόμενα και πηγαδάκια

Πρώτος έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας και τελευταία, ακριβώς στις 12:30, οπότε και είχε προγραμματιστεί η ορκωμοσία, η νέα υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

Στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου.

Το… χαστουκάκι του Τσίπρα στον Ηλιόπουλο

Με ένα… πατρικό χαστουκάκι χαιρέτησε ο Αλέξης Τσίπρας τον νέο υφυπουργό Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο, μόλις μπήκε στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, όπου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία. Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, ο Τ. Πετρόπουλος συνεχάρη τον Ν. Ηλιόπουλο ασπάζοντάς τον.

Πηγαδάκι Βίτσα – Κουβέλη

Σε πηγαδάκι που στήθηκε στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, ο Δ. Βίτσας απευθυνόμενος στον Φ. Κουβέλη του είπε:  «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  είναι να ξέρεις ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και πρέπει να ενημερώνεται απευθείας».

Τσίπρας για Τζούφη: “Θα προάγει τα γράμματα”

Λίγο πριν από τη χειραψία του Αλέξη Τσίπρα με τη Μερόπη Τζούφη, ο πρωθυπουργός είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο: «Πρόεδρε, θα προάγει τα γράμματα».

Τελετές παράδοσης – παραλαβής

Αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης ακολούθησε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Γιάννη Δραγασάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε στον 3ο όροφο του Υπουργείου Οικονομίας. 

Στο υπουργείο Εσωτερικών, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των αρμοδιοτήτων του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής από το Γιάννη Μουζάλα στον Δημήτρη Βίτσα  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.


σχετικα αρθρα