current views are: 10

2 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση18:07

Αισιοδοξία στο Μαξίμου για την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στους Δελφούς

Δημοσίευση 18:07’

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στους Δελφούς

Με την ανταλλαγή reports με τους δανειστές συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την Δ’ Αξιολόγηση, καθώς απαιτούνται αρκετές δράσεις να υλοποιηθούν σε τεχνικό επίπεδο. Οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και ο νόμος Κατσέλη είναι μερικά από τα προαπαιτούμενα που έχουν μείνει ανοιχτά και θεωρούνται αρκετά δύσκολα. 

Παρόλα αυτά οι πρώτες επαφές αποτιμούνται θετικά από το οικονομικό επιτελείο αν και δεν προχώρησαν οι δυο πλευρές σε εμβάθυνση των ζητημάτων.

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα 88 προαπαιτούμενα και να έχει συμφωνηθεί το πλαίσιο με το οποίο η Ελλάδα θα βγει στις αγορές, να έχει προσδιοριστεί ο ρόλος του Διεθνούς ΝομισματικούΤαμείου και να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους. 

Την ευκαιρία να αναδείξει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας θα έχει ο πρωθυπουργός στη βραδινή του ομιλία (21.00) στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ των Δελφών. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει το στίγμα της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα από την εξόδο από τα μνημόνια με το Μαξίμου να επιμένει στη δυνατότητα η Ελλάδα να ανταπεξέλθει χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης. 

Θα επικαλεστεί την πολύ θετική πορεία της οικονομίας και εν συνεχεία, θα περιγράψει τους στόχους της διαπραγμάτευσης με ορίζοντα τον Ιούνιο και το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπου τοποθετείται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στο νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο σχεδιάζεται να είναι απαλλαγμένο σε μεγάλο βαθμό από το τωρινό περιοριστικό πρόγραμμμα επιτροπείας.


σχετικα αρθρα