current views are: 6

4 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση08:22

Κουρουμπλής στο «Ακραίως»: Δεν θα ανταλλαχθούν οι Έλληνες στρατιωτικοί με τους «8»

Χρυσοχοΐδης: Η κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στο θέμα με την Τουρκία

Δημοσίευση 08:22’

Χρυσοχοΐδης: Η κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στο θέμα με την Τουρκία

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, καλεσμένος του Τάκη Χατζή στο «Ακραίως», σχολίασε τις εξελίξεις στην υπόθεση της σύλληψης των δύο στρατιωτικών τονίζοντας πως «πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και η αντιμετώπιση να γίνεται με νηφαλιότητα».

Ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε πως «η χώρα δεν απειλεί κανένα και δεν απειλείται» και συμπλήρωσε πως «δεν χρειάζονται κραυγές».

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ξεκάθαρα πως «δεν υπάρχει θέμα ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών με τους «8»».

Από την δική του πλευρά ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως «όταν έχεις κακό γείτονα πρέπει να προσέχεις να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Κάθε μέρα συμβαίνει κάτι».

«Η κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στο θέμα με την Τουρκία» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης προσθέτοντας ότι «τα τελευταία ζητήματα δείχνουν υποχώρηση από την πάγια θέση μας».

Ο κ. Κουρουμπλής υπεραμύνθηκε της στάσης της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα τονίζοντας πως «η κυβέρνηση χειρίζεται τα εθνικά ζητήματα με ύψιστη ευθύνη» σημειώνοντας ακόμα πως «δεν χρειάζεται να προκαλούμε εντάσεις».

Ο υπουργός Ναυτιλίας, ανέφερε πως «η κυβέρνηση είναι η πρώτη κυβέρνηση που μετά από 20 χρόνια τόλμησε να πει ευθέως στους Τούρκους ότι τα Ίμια είναι ελληνικά».

Ξεκαθάρισε ακόμα πως «η Ελλάδα αποφασισμένη να κρατήσει την ψυχραιμία της και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της».

Για τα φαινόμενα βίας και ανομίας που έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: «Πιάνεστε από ένα θέμα σαν να είσαστε παρθένες. Ξέρουμε όλα αυτά τα χρόνια τις εξάρσεις βίας».

Εκτίμησε πως αυτό το θέμα αναδεικνύεται για να χτυπηθεί η κυβέρνηση λέγοντας ωστόσο πως «η κυβέρνηση αυτή δεν χτυπιέται».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση υποχώρησε στην υπόθεση Γιαγτζόγλου και σημείωσε πως «η κυβέρνηση οφείλει να βρίσκει τρόπους να εκτονώνει καταστάσεις όπως τα επεισόδια για τον Γιαγτζόγλου».

«Το κλίμα καθημερινά επιδεινώνεται, γιατί τα φαινόμενα που σημειώνονται έχουν πάρει τη μορφή της ακραίας βίας. Χρειάζονται άλλες πολιτικές», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Για το ζήτημα της βίας καταληκτικά ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως «η βία στη βία δεν φέρνει αποτέλεσμα. Πρέπει να μελετήσουμε τα φαινόμενα ανομίας πολιτικοί και επιστήμονες».

«Η Ελλάδα έχει την εικόνα μιας ασφαλούς χώρας», υποστήριξε ο κ. Κουρουμπλής. Ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε ότι «υπάρχει ένα διάχυτο αίσθημα ατιμωρησίας. Αυτό είναι καταστροφικό». Κλείνοντας, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στην γνωστή υπόθεση με το τσιγαράδικο στην Κρήτη λέγοντας πως η υπόθεση είναι ακόμα στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Ζαραφωνίτου: Επικίνδυνο να θεωρηθεί κανονικότητα αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες

Η Χριστίνα Ζαραφωνίτου, καθηγήτρια εγκληματολογίας του Παντείου, μίλησε στο «Ακραίως» για τον πρόσφατο βανδαλισμό στο γραφείο της υπογραμμίζοντας πως «στοχοποιείται η εγκληματολογία».

Υπογράμμισε πως είναι «επικίνδυνο να θεωρηθεί κανονικότητα αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες».

Αποκάλυψε ακόμα: «Έπεσα από τα σύννεφα με την επίθεση στο γραφείο μου» και χαρακτήρισε «ανησυχητικό να μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει στο πανεπιστήμιο και να διαλύει τα πάντα».

Υποστήριξε πως «η βία δεν έχει ηθική» και συμπλήρωσε πως «είμαστε μπροστά σε ένα ιδεολογικό κενό με ανακύκλωση της τυφλής βίας προς όλες τις κατευθύνσεις».


σχετικα αρθρα