Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 9

6 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση19:00

Μητσοτάκης: Προαπαιτούμενο για καλή γειτονία η επιστροφή των δύο στρατιωτών

«Πρέπει να γυρίσουν το συντομότερο στην Ελλάδα. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες καλής γειτονίας που πάντα θέλουμε με την Τουρκία.»

Δημοσίευση 19:00’

«Πρέπει να γυρίσουν το συντομότερο στην Ελλάδα. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες καλής γειτονίας που πάντα θέλουμε με την Τουρκία.»

«Κάθε φορά που  η Ελλάδα ήταν ενωμένη και αγωνίστηκε με σχέδιο τα κατάφερε. Κάθε φορά που ήταν διχασμένη και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής έγιναν αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης μας βρήκαν διχασμένους, υπήρξε εθνική καταστροφή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρόδο.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «η Τουρκία εκφράζει έντονη επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, ενότητα και σοβαρότητα.»

Σε ότι αφορά το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τους Έλληνες στρατιώτες, τόνισε ότι πρέπει να λυθεί το συντομότερο «πρέπει να γυρίσουν το συντομότερο στην Ελλάδα. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες καλής γειτονίας που πάντα θέλουμε με την Τουρκία.»

Ερωτηθείς για το Πανεπιστημιακό άσυλο, ο πρόεδρος της ΝΔ διατύπωσε την άποψη ότι αποτελεί το εργαλείο που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, εξηγώντας παράλληλα ότι «δεν είναι ένα εργαλείο για να καλύπτονται έκνομες συμπεριφορές.»

«Δε γίνεται σήμερα στην Αθήνα πίσω από το άσυλο να κρύβονται ομάδες που τα σπάνε. Δεν αντιλαμβάνομαι έτσι το άσυλο. Η αστυνομία θα μπορεί να παρεμβαίνει χωρίς να προηγείται μία βαριά τυπική διαδικασία, όταν εντοπίζονται παράνομες ενέργειες. Στην Ελλάδα βλέπω εξαιρετικούς μαθητές και καθηγητές σε ένα περιβάλλον που δεν τους ευνοεί» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «αυτή η ιστορία με το άσυλο θα τελειώσει. Είναι πολιτική προτεραιότητα».

Περιφερειακά νοσοκομεία

«Όταν μιλάμε για τη δημόσια υγεία σκεφτόμαστε τους Έλληνες πολίτες, αλλά σε τουριστικές περιοχές όπως εδώ σκεφτόμαστε και τους τουρίστες. Έχουμε παρουσιάσει τις προτάσεις μας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας ότι «το ΕΣΥ έχει φτάσει πια στα όριά του» σχεδιάστηκε πριν από τριανταπέντε χρόνια. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια περίθαλψη.» «Η χώρα πάσχει στην πρωτοβάθμια περίθαλψη» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι «η πρωτοβάθμια περίθαλψη αλλά και η πρόληψη είναι στο επίκεντρο του δικού μας προγράμματος. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στην ποιότητα των διοικήσεων των νοσοκομείων. Υπάρχει η αντίληψη πως όταν ένα κόμμα κερδίζει την εξουσία, βάζει τους δικούς του ανθρώπους στη διοίκηση των νοσοκομείων. Δε θα το κάνουμε αυτό, θα μπουν στελέχη με αξιοκρατία και θα υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία.» Τόνισε δε ότι οι προσλήψεις δεν είναι η μαγική λύση για όλα τα προβλήματα, όμως στην υγεία υπάρχει ανάγκη πραγματική για προσλήψεις. «Δυστυχώς οι προσλήψεις που είχαμε δρομολογήσει ως κυβέρνηση στην υγεία κατευθύνθηκαν σε άλλες κατευθύνσεις όπως η ΕΡΤ και αλλού» συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, αναγνώρισε ότι «υπάρχουν πολλά περιθώρια σύμπραξης μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία.»

Αναφερόμενος στις χωροταξικές μελέτες, είπε «ίσως η σημαντικότερη μεταρρύθμιση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα είναι ένα σχέδιο για την χρήση γη στην Ελλάδα μας. Το πού μπορείς να χτίζεις , πώς και γιατί πρέπει να ξεκαθαριστεί στην πατρίδα μας. Ο εξορθολογισμός χρήσεων γης απόλυτη προτεραιότητα. Πρέπει να σέβεται το περιβάλλον αλλά με βιώσιμη ανάπτυξη, έξω από τις παρωπίδες που είχαμε μέχρι σήμερα.»

Το άθροισμα των ασφαλιστικών φορολογικών υποχρεώσεων έχει καταστήσει ξεκάθαρη την αποτυχία κάθε επιχειρηματικής προσπάθειας, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που έχει ένα ξεκάθαρο πρόσημο. Φορολογούμε την μεσαία τάξη για να το μοιράσουμε σε αυτούς που θεωρούμε πολιτική πελατεία. Αυτή είναι η τακτική της κυβέρνησης. Το να δίνεις ένα επίδομα μία ή δύο φορές το χρόνο δεν λύνει το πρόβλημα.»

«Εμείς θα μειώσουμε και ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές. Το είχαμε κάνει το 2013 όταν είχαμε μειώσει μονομερώς το ΦΠΑ στην εστίαση» επισήμανε.

«Εάν δεν πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας δεν μπορούμε να κάνουμε καμία επιδοματική πολιτική και να μειώσουμε την φτώχεια» εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης και ύστερα είπε «1,4% η ανάπτυξη της ΕΛΣΤΑΤ , όταν η πρόβλεψη ήταν για 2,7%, μια και η πολιτική της κυβέρνησης τιμωρεί την επιχειρηματικότητα.»


σχετικα αρθρα