Να βάλει τέλος στο ενδεχόμενο διερεύνησης της υπόθεσης Novartis και τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων στις οποίες αυτή προχώρησε, αποφάσισε και τυπικά η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που αναζητά ενδεχόμενα σκάνδαλα στην Υγεία.

Το ζήτημα είχε τεθεί εδώ και καιρό λόγω της δικογραφίας που ήρθε στη Βουλή και της προκαταρκτικής η οποία συστήθηκε τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Η επιτροπή λοιπόν αποφάσισε πως δε θα ασχοληθεί με την υπόθεση αλλά θα αναζητήσει αντίστοιχες πρακτικές στο φάρμακο από άλλες εταιρίες, με την παρατήρηση των στοιχείων για τη δαπάνη που εμφανίζεται ακόμα και διπλάσια από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Κατά την έναρξη της συνεδρίαση πάντως, ο πρόεδρος της επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ολοκλήρωσης των εργασιών της επιτροπής, με το σύνολο ωστόσο των μελών της να συμφωνεί πως θα πρέπει να συνεχίσει. Έτσι το προσεχές διάστημα αναμένεται να αποφασιστεί ο χρόνος που θα πραγματοποιηθούν και οι τελευταίες εκκρεμείς καταθέσεις των Μάκη Βορίδη (για το Ντυνάν), Δημήτρη Κρεμαστινού και Παύλου Πολάκη.