current views are: 9

7 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση13:57

Την Δευτέρα στην Επιτροπή Δεοντολογίας Κασιδιάρης-Ηλιόπουλος

Όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πρόκειται για σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. 

Δημοσίευση 13:57’
αρθρο-newpost

Όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πρόκειται για σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. 

Ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής θα βρεθούν-  όπως άλλωστε και αναμενόταν- οι δύο βουλευτές της ΧΑ, Ηλ. Κασιδιάρης και Π. Ηλιόπουλος για τις ακραίες αναφορές στις οποίες προχώρησαν τις τελευταίες ώρες με τις καταγγελίες περί «προδοτών» και «πρακτόρων».

Όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πρόκειται για σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. «Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, δύο φορές σε επίσημες διαδικασίες και όχι κατά τη διάρκεια οξυμένης αντιπαράθεσης επανήλθαν ζητήματα από δύο βουλευτές», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η απόφαση για το ποινολόγιο θα ληφθεί ανάλογαμε τις προτάσεις που θα κατατεθούν σε ένα «πρωτοφανές», όπως το χαρακτήρισε πρόβλημα.

«Ελπίζω ότι μέχρι τότε δε θα εμφανιστούν και άλλες τέτοιες προκλητικές εκφράσεις που δεν έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν στο ελληνικό κοινοβούλιο και καλό είναι η Ολομέλεια να έχει άποψη», είπε.

Ωστόσο ο τρόπος αντιμετώπισης δεν είναι ξεκάθαρος για τη Βουλή, καθώς ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα με την αφαίρεση τμήματος της βουλευτικής αποζημίωσης και απαγόρευση συμμετοχής εκπροσώπων της ΧΑ στις κοινοβουλευτικές αποστολές στο εξωτερικό.

Παρά τις ποινές όμως, η συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών δεν έχει αλλάξει και η περεταίρω αυστηροποίηση του πλαισίου δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα ευρύτερης φύσης που έχουν να κάνουν και με το ίδιο το Σύνταγμα.


σχετικα αρθρα