ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς θα γίνει η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για προανακριτική

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2018, 16:36 / Ανανεώθηκε 8 Μαρτίου 2018, 16:05
Πώς θα γίνει η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για προανακριτική
Facebook Twitter Whatsapp

Στόχος είναι η μυστική ψηφοφορία- που θα έχει τρεις κάλπες- να ξεκινήσει στις 10 το βράδυ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης θα ξεκινήσει, βάσει του προγραμματισμού, η συζήτηση της ειδικής συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης της ΝΔ, για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής στην υπόθεση της Novartis που αφορά στους υπουργούς Ανδρέα Ξανθό, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Παύλο Πολάκη.

Αρχικά τον λόγο θα λάβουν 9 βουλευτές από κάθε κόμμα (8 από τις κοινοβουλευτικές ομάδες και ένας ανεξάρτητος) για 10 λεπτά ο καθένας και στη συνέχεια οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι για 12 λεπτά. Ενδιάμεσα, το λόγο θα μπορούν να ζητήσουν όποιος από τους τρεις αναφερόμενος υπουργούς το επιθυμεί για 20 λεπτά με μια μικρή ανοχή. Αφού ολοκληρωθούν οι επίμαχες τοποθετήσεις, θα ξεκινήσουν τις ομιλίες τους οι πολιτικοί αρχηγοί και δύο υπουργοί της κυβέρνησης. Πρόκειται για τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς δε θα τοποθετηθεί ούτε ο κ. Κοντονής (θα λείπει σε ταξίδι στο εξωτερικό), ούτε ο κ. Ξανθός (που είναι αναφερόμενος).

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον πρόεδρο της Βουλής, στόχος είναι η μυστική ψηφοφορία- που θα έχει τρεις κάλπες- να ξεκινήσει στις 10 το βράδυ.