current views are: 15

7 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση14:29

Την Πέμπτη η κηδεία του Μάνου Σωτηριάδη

Υπήρξε Γραμματέας του Κ.Σ. της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ Φεραίος από το 1976 έως το 1978.

Δημοσίευση 14:29’

Υπήρξε Γραμματέας του Κ.Σ. της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ Φεραίος από το 1976 έως το 1978.

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μάνος Σωτηριάδης, ο οποίος υπήρξε Γραμματέας του Κ.Σ. της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ Φεραίος από το 1976 έως το 1978.

Είχε ενεργό ρόλο στο αντιδικτατορικό κίνημα και στο κίνημα των φοιτητών κατά της δικτατορίας. Είχε καθοριστική συνδρομή στην δημιουργία των φοιτητικών επιτροπών αγώνα ως μέλος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Σπουδαστών και του Ρήγα Φεραίου.

Συμμετείχε στην πρώτη μαζική καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της χούντας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 21/4/1972. Είχε συλληφθεί και στρατεύθηκε υποχρεωτικά από την χούντα το 1973.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στο Β’ Νεκροταφείο.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τον θάνατο του Μάνου Σωτηριάδη

H είδηση του θανάτου του Mάνου Σωτηριάδη μας γέμισε λύπη. Ο Μάνος είχε μια  σημαντική πορεία στο χώρο  της ανανεωτικής αριστεράς.

Από  φοιτητής της Ιατρικής είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο  μαζικό αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, στη δημιουργία των Φοιτητικών Επιτροπών Αγώνα, μέσα από τις γραμμές της ΚΟΣ του ΚΚΕ εσωτερικού και του Ρήγα Φεραίου.  Διετέλεσε  Γραμματέας του Ρήγα από το 1976 έως το 1978.Υπήρξε  ένας εξέχων ψυχαναλυτής με ιδιαίτερη προσφορά στους συνανθρώπους του. Ήταν ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

 Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του συντρόφου μας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον αγωνιστή της Αριστεράς

Τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του αγωνιστή της Αριστεράς, Μάνου Σωτηριάδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Διετέλεσε Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος από το 1976 ως το 1978. Κατά την περίοδο της χούντας, είχε ενεργό συμμετοχή στο φοιτητικό αντιδικτατορικό κίνημα, γι΄ αυτό και υπέστη διώξεις από το καθεστώς. Επιπλέον, ο Μ. Σωτηριάδης είχε αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο της επιστήμης, καθώς υπήρξε ένας εξέχων ψυχίατρος και ψυχαναλυτής» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει «τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του».


σχετικα αρθρα