ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τροπολογία που «νομιμοποιεί» συμβασιούχους

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2018, 18:47 / Ανανεώθηκε 8 Μαρτίου 2018, 13:18
Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τροπολογία που «νομιμοποιεί» συμβασιούχους
Facebook Twitter Whatsapp

Πυρά κατά της κυβέρνησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε τροπολογία σε νομοσχέδιο για το Ινστιτούτο Παστέρ που ουσιαστικά ακυρώνει την υποχρέωση παρέλευσης τριμήνου για την ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου (ΟΔΙΧ).

Με τον τρόπο αυτό, η αντιπολίτευση θεωρεί πως δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ή καλύτερα οι προσδοκίες για εκείνους που προσλήφθηκαν το 2016 και είναι κοντά στη συμπλήρωση του 24μηνου για μονιμοποίηση στο Δημόσιο.

«Ο νόμος και το Σύνταγμα έλεγε ότι πρέπει να έχει η μία σύμβαση από την άλλη ένα τρίμηνο κενό και ότι οι ανανεώσεις τους δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους 24 μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεωργαντάς από τη ΝΔ και πρόσθεσε: «τώρα λέει η κυβέρνηση ότι το τρίμηνο αυτό καταργείται- και επειδή κοντεύουν αυτοί που μπήκαν το 2016 να συμπληρώσουν 24 μήνες- λέτε ότι θεωρείτε στο εξής σύμβαση έργου την υπηρεσία που παρείχαν, ώστε να μην έχουμε ουσιαστικά περιορισμό του 24μήνου και να πάμε στο τέλος 2018 και να δημιουργήσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους την προσδοκία μονιμοποίησης κατά παράβαση κάθε νόμου».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Θ. Θεοχαρόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για προεκλογικού χαρακτήρα ρύθμιση. Μάλιστα απαντώντας στις αιτιάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη πως η ρύθμιση αφορά τα νοσοκομεία και όπου δεν μπορεί να υπάρχουν τρίμηνες καθυστερήσεις, είπε πως η τροπολογία αφορά το σύνολο της δημόσιας διοίκησης και όχι μόνο την Υγεία.

Δείτε την τροπολογία