current views are: 10

8 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση14:27

Κουρουμπλής για Novartis: Είμαι καθαρός και κρυστάλλινος – Να μου ζητήσετε συγνώμη

Με ύφος γλαφυρό, πολλές φορές, δήλωσε πως το κατηγορητήριο βασίζεται σε μια ανώνυμη καταγγελία, ο συντάκτης της οποίας δεν γνώριζε καν πως το 2016 δεν ήταν υπουργός

Δημοσίευση 14:27’

Με ύφος γλαφυρό, πολλές φορές, δήλωσε πως το κατηγορητήριο βασίζεται σε μια ανώνυμη καταγγελία, ο συντάκτης της οποίας δεν γνώριζε καν πως το 2016 δεν ήταν υπουργός

Αθώος…του αίματος απέναντι σε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται βάσει της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση Novartis, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Με ύφος γλαφυρό, πολλές φορές, δήλωσε πως το κατηγορητήριο βασίζεται σε μια ανώνυμη καταγγελία, ο συντάκτης της οποίας δεν γνώριζε καν πως το 2016 δεν ήταν υπουργός, ενώ σημείωσε πως η καθυστέρηση στην έκδοση δελτίου τιμών στα φάρμακα καθυστέρησε 20 μέρες λόγω διαφορών με τη τρόικα.

«Δεν έχετε το κουράγιο να πείτε συγνώμη! Αν δε το κάνετε είστε συκοφάντες! Αυτή είναι η αλήθεια!», δήλωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα υπερασπίστηκε τον Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως επιχείρησε να αλλάξει το καθεστώς που υπήρχε βάσει του οποίου οι πολυεθνικές του φαρμάκου καρπώνονταν το χοντρεμπορικό κέρδος. «Επειδή είμαι παλικάρι και τίμιος θα πω ότι ο Γεωργιάδης πήγε να τα αλλάξει αλλά δεν τον άφησαν», είπε.

Ακόμα ισχυρίστηκε πως ο λόγος που σε κάθε ευκαιρία όπως είπε, στρέφονται τα πυρά πάνω, είναι πως έχει μια ειδική σχέση με την ευρύτερη κοινωνία του χώρου της κεντροαριστεράς. Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον κ. Βενιζέλο σημείωσε: « άκουσα με θλίψη την αναφορά στο όνομά μου! Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου! Κάποια στιγμή θα μιλήσω, όχι τώρα, όταν έρθει η ώρα, για να μάθουν κάποιοι ότι δεν τους φοβόμαστε, ότι δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε γιατί και οι τρεις δε θα μας βρείτε σε καμία λίστα».

«Κύριε Μητσοτάκη δεν είμαι γιος πρωθυπουργού ούτε υπήρξα υιοθετημένος κανενός οικονομικού κύκλου! Εκεί που έμενα μένω αλλά κατάγομαι από ένα περίεργο κράμα ποντίων και ακαρνάνων. Αντάρτικο θα κάνουμε αν είναι αλλά θα προσέχετε πως θα χρησιμοποιείτε το όνομά μου! Αλλά το πρόσωπό μου είναι κρυστάλλινο!», είπε.

Ο κ. Κουρουμπλής προκάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει την υπουργική απόφαση που έχει υπογράψει και έχει δημοσιευτεί βάσει της οποίας προκύπτει ζημία για το ελληνικό δημόσιο. «Δεν εκφράζω μισαλλοδοξία όπως γίνεται εναντίον μας και εύχομαι το πολιτικό σύστημα να διασωθεί και να βγει από τον οχετό της κοινωνικής χολέρας», κατέληξε.


σχετικα αρθρα