ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Επίδειξη πανικού η πρόταση της ΝΔ

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2018, 17:47 / Ανανεώθηκε 8 Μαρτίου 2018, 20:27
Πολάκης: Επίδειξη πανικού η πρόταση της ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

«Η πρόταση της ΝΔ είναι επίδειξη πανικού από τους κ.κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη και αυτό φαίνεται από την παρουσία μόνο έξι – επτά βουλευτών της ΝΔ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Η πρόταση της ΝΔ είναι επίδειξη πανικού από τους κ.κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη και αυτό φαίνεται από την παρουσία μόνο έξι – επτά βουλευτών της ΝΔ. Ξέρω γιατί με κατηγορείτε: Όχι από το ασύντακτο κείμενο του ανώνυμου καταγγέλλοντα. Μας κατηγορείτε γιατί, μας παραδώσατε νοσοκομεία με 740 εκατ. χρέη που ανέβηκε στα 945 το 2015, και εμείς τα εξαφανίσαμε» σημείωσε και συνέχισε:

«Μας κατηγορείτε γιατί αναβαθμίσαμε την πρωτοβάθμια φροντίδα, γιατί έχουμε φέρει 13.500 άτομα στον χώρο της Υγείας. Μας κατηγορείτε γιατί διαγράψαμε τα χρέη των ανασφάλιστων. Μας κατηγορείτε γιατί βάλαμε πάνω από 2.000 επικουρικούς γιατρούς στο ΕΣΥ και προκηρύξαμε ακόμη περισσότερες θέσεις. Μας κατηγορείτε γιατί αυξήσαμε τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Μας κατηγορείτε γιατί αυξήσαμε κατά 13 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ. (…) Μας κατηγορείτε γιατί διώξαμε τους εργολάβους από τα νοσοκομεία. Και τα θα τους είχαμε διώξει σε όλα τα νοσοκομεία αν δεν έβγαζε απόφαση το ΣτΕ. (….) Μας κατηγορείτε γιατί δώσαμε το 2016 6,5 εκατ. από το αποθεματικό του υπ. Υγείας (…) Μας κατηγορείτε γιατί νομοθετήσαμε οι περιφέρειες από ίδιους πόρους να χρηματοδοτούν τέτοιους διαγωνισμούς».

«Όσους πληρωμένους κονδυλοφόρους και αν βάλετε και όσα τηλεφωνήματα και αν πάρετε με απόκρυψη σε μένα ή σε συγγενείς μου, όσο και αν έχετε ψάξει σε 5 γενιές οριζοντίως και καθέτως δε μας βρίσκετε πουθενά! Ένα τούνελ να σκάψετε από δω σε απέναντι πλευρά της γης δε θα μας βρείτε» ανέφερε.

Κλείνοντας, ο κ. Πολάκης κατέληξε με μια μαντινάδα την οποία αφιέρωσε σε όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, «δεν θέλω δανεικά φτερά, πετώ με τα δικά μου, γι' αυτό πολλοί ζηλεύουνε εμέ το πέταγμά μου».