ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Το εθνικό συμφέρον απαιτεί συναίνεση

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2018, 18:51 / Ανανεώθηκε 8 Μαρτίου 2018, 18:26
Γεννηματά: Το εθνικό συμφέρον απαιτεί συναίνεση
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή ωστόσο κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προκαταρτικής επιτροπής, η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική συναίνεση χάριν του εθνικού συμφέροντος προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή ωστόσο κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προκαταρτικής επιτροπής, η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θέλουν διαφάνεια α λα καρτ στη πολιτική ζωή, όμως και η ΝΔ έχει επιλεκτική μνήμη. «Με ευθύνη της κυβέρνηση έχουμε κλίμα σκανδαλολογίας, η αξιωματική αντιπολίτευση όμως έχει παγιδευτεί στη λογική της ρεβάνς. Η κυβέρνηση θέλει να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Όλοι στα μανταλάκια και στο τέλος κατάληξη καμία αλλά πες- πες η συκοφαντία αιωρείται», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «δε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η πολιτική ζωή σε ρωμαϊκή αρένα. Πρέπει να ακουστούν αλήθειες να σταματήσει το φτηνό πολιτικό θέατρο».

Η κ. Γεννηματά σημείωσε την ανάγκη να γίνει δεκτή η πρόταση του κόμματός της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την οικονομική πολιτική της τελευταίας 20ετίας. Προκειμένου όπως είπε, να μην επαναλάβει η χώρα τα λάθη του παρελθόντος. « Τι φοβάστε και δεν ψηφίζετε τη πρόταση; Απευθύνομαι κυρίως στους βουλευτές της πλειοψηφίας γιατί καταλαβαίνω ότι η ΝΔ θέλει να καλύψει τις δικές της κυβερνητικές ευθύνες», σημείωσε με νόημα.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε πως η σύλληψη των δύο στρατιωτικών αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία και ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα άμεσα και ασφαλείς. «Δε μπορεί να επιχειρεί η Τουρκία να διασύρει το στράτευμα! Η κυβέρνηση δε πρέπει να υποβαθμίζει το ζήτημα. Απαιτείται εγρήγορση!», είπε και επιτέθηκε στη κυβέρνηση των Σκοπίων για το ότι ζητούν παρεμβάσεις στο ελληνικό Σύνταγμα.

«Ο κ. Τσίπρας αναζητά σωτηρία μέσα από πόλωση και το διχασμό! Είστε κυβέρνηση που δεν κυβερνά αλλά αντιπολιτεύεται συστηματικά. Ανοίγετε μόνο μέτωπα όμως δε σας βγαίνει τίποτα όλα γυρνούν μπούμερανγκ! Βυθίζεστε στη λάσπη που δημιουργήσατε! Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερα, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει! είστε κυβέρνηση σε αποδρομή», είπε και πρόσθεσε: «η ΔΗΣΥ θα στηρίξει τη πρόταση ως προς το μέρος που αφορά στη μηνυτήρια αναφορά των βουλευτών μας και θα το επιδιώξουμε παρά το στρουθοκαμηλισμό της ΝΔ. δεν βρήκε μια λέξη να πει για τη πηγή γνώση της στο ζήτημα. Για τους βουλευτές μας. Αυτή τη συναίνεση ευαγγελίζεται η δεξιά του κ. Μητσοτάκη; αυτοδυναμία και στο μονοπώλιο της αλήθειας».