current views are: 9

9 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση12:34

Αποχωρεί το ΚΚΕ από την Προκαταρκτική για τη Novartis

«Δε νομιμοποιούμε παρελκυστικές λογικές»

Δημοσίευση 12:34’

«Δε νομιμοποιούμε παρελκυστικές λογικές»

Την απόφαση να αποχωρήσει από τις εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής που επεξεργάζεται τη δικογραφία της υπόθεσης Novartis με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, έλαβε το ΚΚΕ.

Την ανακοίνωση έκανε κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή, ο Νίκος Καραθανασόπουλος ο οποίος δήλωσε πως το κόμμα του δε θα νομιμοποιήσει με τη στάση του τις παρελκυστικές πρακτικές της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης. Και αυτό γιατί όπως εξήγησε λίγη ώρα αργότερα σε δημοσιογράφους, το ΚΚΕ επιθυμεί να γίνει συζήτηση για την ουσία της υπόθεση με τη κλήση μαρτύρων, των τριών προστατευόμενων (με τα ονόματά τους) και του κ. Φρουζή. «Είμαστε όργανο με εισαγγελικές αρμοδιότητες και η διαδικασία θα πρέπει να μπει σε βάθος! Αυτή η λειτουργία της επιτροπής υποβοηθά το έργο της Δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σημείωσε πως στο παιχνίδι αυτό της αρμοδιότητας μπήκαν και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς εμμέσως θέτουν ζήτημα ακυρότητας της επιτροπής.

Υπογράμμισε δε πως μέσα στην επιτροπή ακούστηκαν «επικίνδυνες» θέσεις, όπως το ότι οι μάρτυρες έχουν φοβηθεί και γι’ αυτό δεν πρέπει να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους. Ωστόσο διευκρίνισε πως το ΚΚΕ θα παρακολουθεί τη διαδικασία και εφόσον αλλάξει η απόφαση της επιτροπής και μπει στην ουσία της διερεύνησης τότε θα επανεξετάσει τη στάση του.


σχετικα αρθρα