current views are: 9

12 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση05:22

Το πλοίο της ExxonMobil, το ραντεβού Τσίπρα – Θεοδωράκη και τα σενάρια «δεξιάς παρένθεσης»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ θα επιδιώξει να εμφανίσει πρωθυπουργικό προφίλ

Δημοσίευση 05:22’

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ θα επιδιώξει να εμφανίσει πρωθυπουργικό προφίλ

To Ocean Investigator, το ένα από τα δύο ερευνητικά πλοία της ExxonMobil, που απέπλευσε χθες από το Λαύριο, αναμένεται σήμερα το απόγευμα να φθάσει στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ. Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινά την ομιλία του στο Boston College στη Βοστώνη, όπου θα αναφερθεί και στα εθνικά θέματα και στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντάται με τον Σταύρο Θεοδωράκη για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Το τελευταίο υπήρξε πρόταση του προέδρου της ΝΔ, αλλά απορρίφθηκε από τον πρωθυπουργό την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή. Αν και είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας επεδίωξε το ραντεβού με τον επικεφαλής του Ποταμιού προκειμένου να διεμβολίσει το χώρο της κεντροαριστεράς, μια εβδομάδα πριν το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, όπως τόνιζε στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τους τακτικισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που θα επιδιώξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, είναι να εμφανίσει πρωθυπουργικό προφίλ, να μιλήσει για την Ελλάδα μετά το τρίτο Μνημόνιο και για το γεωπολιτικό ρόλο που μπορεί να έχει στην ευρύτερη περιοχή και να πείσει τους συνομιλητές του ότι μπορεί να βάλει ξανά τη χώρα σε μια κατάσταση κανονικότητας.

«Οι επόμενες εκλογές αφορούν στο μέλλον της χώρας και όχι το παρελθόν, που απασχολεί πια μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές του ΄15, τελείωσαν το ΄15», λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν εμφανίζεται ανήσυχος για το ραντεβού Τσίπρα – Θεοδωράκη, καθώς εκτιμά ότι δεν θα παράξει κανένα πολιτικό αποτέλεσμα. Ο ίδιος πάντως, θα συνεχίσει να επιδιώκει πολιτικές συνεργασίες και πριν τις εκλογές.

«Κάνουμε ήδη ανοίγματα σε στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους. Και θεωρώ ότι το διάστημα της θητείας μου έχει ήδη διευρυνθεί η απήχηση της ΝΔ. Αυτό θα συνεχιστεί με συγκεκριμένες κινήσεις και στην πορεία προς τις εκλογές», προαναγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, που χαρακτηρίζει «ευπρόσδεκτους» όλους όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στη μάχη «για να αλλάξουμε την Ελλάδα», όπως λέει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σχεδιασμός του προέδρου της ΝΔ, αφορά και στην μετεκλογική περίοδο. Καταρχήν κλείνει από τώρα τα σενάρια περί δεξιάς παρένθεσης λόγω των προεδρικών εκλογών του 2020. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε και το 2015, εκβιάσει νέες εκλογές λίγους μήνες μετά την εκλογική μας νίκη, είναι προφανές ότι θα συντριβεί, καθότι θα έχει δείξει ασυγχώρητη περιφρόνηση προς τη βούληση των πολιτών», τονίζει.

Παράλληλα δηλώνει ότι ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει αμέσως μετά τις κάλπες, ώστε να μην επικρέμαται ο κίνδυνος της ακυβερνησίας στη χώρα: «Αυτό που θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα προς τους πολίτες είναι ότι μια πιθανή πολιτική αστάθεια που θα οδηγήσει σε ακυβερνησία, απειλεί να τινάξει στον αέρα τις θυσίες των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», προσθέτει επισημαίνοντας ότι για την αλλαγή του εκλογικού νόμου θα επιδιώξει ευρεία πολιτική συναίνεση.

 


σχετικα αρθρα