Δύο νέες συμπληρωματικές δικογραφίες σχετικά με την υπόθεση της φαρμακευτικής δαπάνης, τις τακτικές επηρεασμού της ζήτησης από τις φαρμακευτικές εταιρείες και την ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων ετοιμάζονται να πάρουν το δρόμο προς τη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο μπαίνει, εκ νέου, η υπόθεση προμήθειας αντιγριπικών εμβολίων, το 2008.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των ερευνών, οι υποθέσεις αφορούν τον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο, επίσης από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προχώρησε στη συγκρότηση προανακριτικής Επιτροπής που θα εξετάσει ενεδεχόμενες ευθύνες 10 πολιτικών προσώπων (8 πρώην Υπουργοί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καθώς και οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί Αντ. Σαμαράς και Παν. Πικραμμένος) για το ζήτημα της Novartis, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων καθώς εγείρονται ζητήματα αξιοπιστίας των μαρτυρικών καταθέσεων, επάρκειας αποδεικτικών στοιχείων αλλά και παραγραφής των περιγραφόμενων αδικημάτων.

Αντιθέτως, η πλειοψηφία της Βουλής αρνήθηκε πρόταση της Ν.Δ. στις εργασίες της Επιτροπής να περιληφθεί και η περίοδος μετά το 2015 με υπουργούς, διαδοχικά, τους Παν. Κουρουμπλή, Ανδ. Ξανθό και Π. Πολάκη.