current views are: 13

12 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση18:14

Πυρά από την αντιπολίτευση για τον οπλοφόρο Σαββίδη – Εικόνα «καχεκτικής Δημοκρατίας»

Δηλώσεις Μητσοτάκη, Κεφαλογιάννη, Γεννηματά και Θεοδωράκη

Δημοσίευση 18:14’

Δηλώσεις Μητσοτάκη, Κεφαλογιάννη, Γεννηματά και Θεοδωράκη

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η εισβολή του οπλοφόρου προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Για τραγικές εικόνες που πηγαίνουν τη χώρα πίσω έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, για αποτυχία στην προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου κατηγόρησε στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας από τη Βοστόνη όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλώνοντας πως “οι χθεσινές εικόνες είναι τραγικές και πάνε το ποδόσφαιρο και την εικόνα της χώρας πολλά χρόνια πίσω”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε  στον ραδιοφωνικό σταθμό «Grecian Echoes», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση έταζε και υποσχόταν κάθαρση, επισημαίνοντας πως το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο λαϊκό σπορ και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι εικόνες.

«Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» είπε.

Το θέμα σχολίασε μιλώντας στη Βουλή και η Όλγα Κεφαλογιάννη: «Οι χθεσινές εικόνες τραυματίζουν για ακόμα μία φορά τη χώρα. Δίνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία καχεκτική Δημοκρατία, με μία κυβέρνηση ανίκανη να εφαρμόσει κανόνες και να εφαρμόσει το κράτος δικαίου».

Επίθεση από την Φώφη Γεννηματά

“Δεν μπορεί πράγματι να συνεχίζονται αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου” δήλωσε για το περιστατικό της Κυριακής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

“Επειδή όμως πριν από λίγο ο κ. Τσίπρας έκανε μια δήλωση, δεν μπορώ παρά να σταθώ σε αυτήν. Μας είπε, ότι πρέπει να προχωρήσει η εξυγίανση στο χώρο χωρίς  να υπολογίζει κάνεις το πολιτικό κόστος . Και εγώ τον ρωτώ ευθέως. Γιατί δεν το έπραξε μέχρι σήμερα; Ποιος τον εμπόδισε; Είναι ή δεν είναι κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο;” διερωτήθηκε η κ. Γεννηματά.

Θεοδωράκης: Να απομακρυνθούν οι υπαίτιοι

Στο επεισόδιο αναφέρθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου: “Οι χθεσινές εικόνες από την Τούμπα δείχνουν τη βαθιά σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως, το παρήγορο είναι ότι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές, κρατήθηκαν στο ύψος των περιστάσεων σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα (ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια αρνήθηκε την προτροπή του οπλοφόρου Προέδρου κ. Σαββίδη να φύγει η ομάδα). Δυστυχώς όμως, δεν επικρατούν αυτοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επικρατούν οι παράγοντες, οι δικηγόροι, οι δικαστές, οι διαιτητές, τα Μ.Μ.Ε. και οι οπαδοί. Το θέμα λοιπόν ξεφεύγει από τα στενά ποδοσφαιρικά πλαίσια και, εδώ που φτάσαμε, πρέπει η Πολιτεία σε συνεννόηση με την UEFA να πάρει μέτρα. Η πλήρης εφαρμογή των κανονισμών ανεξαιρέτως προς όλες τις κατευθύνσεις, με το μέγιστο των προβλεπόμενων ποινών, είναι το πρώτο και αυτονόητο μέτρο. Η απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει υπαίτιους και αυτοί πρέπει να απομακρυνθούν”.


σχετικα αρθρα