current views are: 5

13 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση10:11

Μητσοτάκης από Βοστώνη: Πληρώσαμε πολύ υψηλό τίμημα για τον λαϊκισμό του Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τον κ. Τσίπρα πως δέσμευσε την Ελλάδα με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα πολλά χρονιά, αφήνοντας ελάχιστο δημοσιονομικό περιθώριο.

Δημοσίευση 10:11’

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τον κ. Τσίπρα πως δέσμευσε την Ελλάδα με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα πολλά χρονιά, αφήνοντας ελάχιστο δημοσιονομικό περιθώριο.

Μηνύματα αισιοδοξίας για την πορεία της Ελλάδας αλλά και κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ περιείχε η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στους φοιτητές του Boston College. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας. 

«Στην Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης χάσαμε τα τελευταία 8 χρόνια 25% του ΑΕΠ και περίπου 500.000 νέοι Ελληνες αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα για βρουν δουλειά. Αυτή είναι μία από τις πιο σοβαρές συνέπειες της κρίσης. Τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να διορθώσαμε τις περισσότερες δημοσιονομικές ανισορροπίες, που προκάλεσαν την κρίση. Μέσα στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν διάφορες δυνάμεις. Από την μία οι Ελληνες που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν κόσμο που αλλάζει. Δυστυχώς υπάρχoυν και οι οπαδοί του αντισυστημισμού. Αυτοί που δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς, τους ακαδημαϊκούς. Αυτό  που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι στην Ελλάδα δεν εμπιστεύεται ο ένας τον άλλο. Απαιτείται η ενότητα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που τόνισε ότι απαιτείται μία έκρηξη επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων.

«Είμαι αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας. Περάσαμε μία περίοδο κρίσης που κατέστρεψε άλλες χώρες αλλά εμείς αντέξαμε. Πολλοί Ελληνες έχουν καταλάβει ότι “κάτι δεν κάναμε καλά”, αν και ακόμα υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν σε θεωρίες συνομωσίας.  Η πολλή δουλειά έχει γίνει, όμως χρειάζονται ακόμα πολλά να γίνουν», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην αναγκαιότητα οι ομογενείς να μπορούν να ψηφίζουν στο τόπο κατοικίας τους, ενώ έκανε ειδικές αναφορές στην εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, χωρίς να τον κατονομάσει. Από την τοποθετησή του μάλιστα δεν έλειψαν και οι πολλές προσωπικές αναφορές. 

«Η Ελλάδα ήταν  η πρώτη χώρα στην οποία εξελέγη μία λαϊκίστικη κυβέρνηση. Πληρώσαμε πολύ υψηλό τίμημα για αυτό. Τουλάχιστον οι Ελληνες πλέον γνωρίζουν ότι οι υπερβολικές υποσχέσεις δε θα τους λύσουν τα προβλήματα. Γι’ αυτό παίρνω το ρίσκο να λέω την αλήθεια. Είναι το προσωπικό μου στοίχημα. Συνεχώς ακούω συμβουλές ότι πρέπει να υπόσχομαι περισσότερο. Αλλά δεν θα το κάνω γιατί το ζήτημα δεν είναι πώς θα εκλεγώ αλλά το πώς θα κάνω τη δουλειά αφού εκλεγώ πρωθυπουργός. Εαν διακυβεύσεις την ατζέντα σου υποσχόμενος πολλά, τότε δεν θα πετύχεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τον κ. Τσίπρα πως δέσμευσε την Ελλάδα με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα πολλά χρονιά, αφήνοντας ελάχιστο δημοσιονομικό περιθώριο. 

«H κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει νέα μείωση συντάξεων για το 2019, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το επαναδιαπραγματευθούμε. Οι συντάξεις θα μπορέσουν να αυξηθούν και πάλι όταν θα πάρει μπροστά στη μηχανή οικονομίας. Αν δεν γίνει αυτό, δεn θα μπορέσει να γίνει καμία ουσιαστική αύξηση συντάξεων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη δεσμευσή του να χρησιμοποιήσει στην κυβερνησή του στελέχη που δεν θα είναι επαγγελματίες πολιτικοί, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να δείξει ανοχή σε κανένα φαινόμενο ανομίας. «Θα τους στείλω εκεί που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι δε θα υπάρχει άσυλο παρανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια. 

Το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον γερουσιαστή Mike Lee στην Ουάσινγκτον. 
 


σχετικα αρθρα