Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Novartis, διαβιβάστηκαν στη Βουλή ως συμπληρωτικό τμήμα της υπάρχουσας δικογραφίας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του newpost.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία περιέχουν δύο επιστολές της ελβετικής εταιρίας προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο επιστολές της Novartis, για τη φαρμακευτική δαπάνη πέραν του πρώην πρωθυπουργού είχαν κοινοποιηθεί και προς: η πρώτη που εστάλη τον Γενάρη του 2013, στους Γ. Στουρνάρα, Ανδ. Λυκουρέντζο και Κ. Μπούρα, ενώ η δεύτερη το Γενάρη του 2014, στους Γ. Στουρνάρα και Αδ. Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστολές όπου αναφερόταν στο ενδεχόμενο συνάντησης με τον κ. Σαμαρά στο Νταβός, χαρακτηρίζονται ως «δημοσιοσχεσίτικες».

Πάντως ο πρώην πρωθυπουργός δεν πήγε ούτε το 2013, ούτε το 2014 στο Νταβός.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν πως στη δικογραφία υπάρχει και ιδιόχειρη επιστολή του κ. Σαμαρά (που φέρει και τα διακριτικά της Ελληνικής Δημοκρατίας και παρέδωσε στη Δικαιοσύνη η μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση μέσω υπομνήματος στις 9 Μαρτίου) προς τον κ. Φρουζή όπου αναγράφεται το όνομα και το τηλέφωνο του τότε αναπληρωτή υπουργού των Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.  

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στη συμπληρωματική δικογραφία υπάρχουν και CD με 165 αρχεία που ελήφθησαν από ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Novartis.

Επίσης, περιλαμβάνεται εσωτερικό έγγραφο της Novartis που απευθύνεται σε στελέχη της για την ενίσχυση της σχέσης με τη κυβέρνηση.

Συνεργάτες Σαμαρά: Συνεχίζεται η γελοιότητα από τη συμμορία

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά δήλωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία», σημειώνοντας ταυτόχρονα πως η διαρροή σε «γνωστό έντυπο» έγινε προτού δουν τα στοιχεία τα μέλη της επιτροπής.

Ανέφεραν ακόμη πως η γελοιότητα είναι τέτοια, που ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκε από την προστατευόμενη μάρτυρα με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση, ότι χρηματίστηκε το 2013 από τροχήλατη βαλίτσα που πήγε στο Μαξίμου, η επιστολή από τη Novartis με σκοπό να υπάρξει συνάντηση μαζί του πήγε στον Αντώνη Σαμαρά το 2014.