current views are: 7

14 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση10:11

Καρακώστα στο «Ακραίως»: Πληθωρικός ο Π. Καμμένος

“Στόχος να απαλλαγούμε από την σκληρή επιτήρηση”

Δημοσίευση 10:11’

“Στόχος να απαλλαγούμε από την σκληρή επιτήρηση”

Αποστάσεις από την τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου περί ομηρείας των Ελλήνων στρατιωτικών πήρε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Δεν θεωρούμε ομήρους τους Έλληνες στρατιωτικούς, ανεξάρτητα από τη φράση του πληθωρικού υπουργού μας» τόνισε και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι υπάρχει ειδικό καθεστώς στη γείτονα χώρα, τα πράγματα είναι δύσκολα, θεωρώ όμως δεν πρέπει να χάνουμε ούτε τις ελπίδες μας, ούτε το κουράγιο, ούτε την αγωνιστικότητά μας. Έχουν αναμιχθεί ΕΕ και ΝΑΤΟ, θεωρώ θα το ζυγίσει αυτό ο Ερντογάν και αναμένουμε τις νομικές διαδικασίες. Η εξωτερική πολιτική που ακολουθούμε είναι λύση του προβλήματος δια της διπλωματικής οδού. Πρέπει να παραμείνουμε ήπιοι, σταθεροί».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο επεισόδιο με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να συλληφθεί. «Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα του πως αντιμετωπίζετε ο αθλητισμός. Είναι αλήθεια ότι βρίσκεται σε πρόσωπα που ελέγχουν την οικονομία, το πολιτικό σύστημα και τα μέσα ενημέρωσης. Οι οπαδοί των ομάδων δεν πρέπει να ταυτίζονται με τους προέδρους τους. Διαμορφώνει παιδεία. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες που τηρούνται. Έπρεπε να έχει συλληφθεί ο Ι. Σαββίδης. Κακώς μπήκε στο γήπεδο».

“Στόχος να απαλλαγούμε από την σκληρή επιτήρηση”

Η κ. Καρακώστα αναφέρθηκε και στους στόχους της κυβένρησης γαι έξοδο από τα μνημόνια. λέγοντας πως: “Αν το καταφέρουμε θα έχουμε μεγάλη αλλαγή. Περιμένετε να λήξει το πρόγραμμα και αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις. Ποια αντιμετώπιση θα υπάρξει μετά. Εκείνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να απαλλαγούμε από την σκληρή επιτήρηση για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Μας ενδιαφέρουν οι βαθμοί ελευθερίας που θα μας δώσουν”.

Τέλος η κ. Καρακώστα εκτίμησε ότι πολύ γρήγορα θα λυθεί το πρόβλημα του στην πλατφόρμα για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». «Συμβαίνει πάντοτε από υπερφόρτωση.  Σε 2-3 μέρες θεωρώ θα έχει λυθεί το πρόβλημα».

 


σχετικα αρθρα