current views are: 14

15 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση16:11

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ισχυρή πιθανότητα εκλογών στο β΄ εξάμηνο 2018 (Βίντεο)

«Η κυβέρνηση χτίζει νέα ολιγαρχία»

Δημοσίευση 16:11’

«Η κυβέρνηση χτίζει νέα ολιγαρχία»

Βέβαιος ότι όποτε γίνουν εκλογές θα επικρατήσει η ΝΔ, εμφανίζεται σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζει πως «περιμένω εκλογές από τώρα μέχρι τη λήξη της θητείας Τσίπρα στο τέλος του 2019. Δεν ανησυχώ για το χρόνο των εκλογών θεωρώ ότι όποτε γίνουν οι εκλογές θα κερδίσουμε. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παρουσιάσω στους έλληνες πολίτες ένα πειστικό αφήγημα για το μέλλον της Ελλάδας μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος. Το είπατε και στην εισαγωγή σας ότι το τέλος του τρίτου προγράμματος είναι τον Αύγουστο του 2018, θα είναι μια κατάσταση κατά την οποία θα πρέπει να βρούμε κεφάλαια από τη διεθνή αγορά και για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε ένα πειστικό αναπτυξιακό αφήγημα. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το προσφέρει, εμείς θεωρώ ότι μπορούμε να το κάνουμε» και συνεχίζει:

«Υπάρχει μια βάσιμη πιθανότητα οι εκλογές να γίνουν το δεύτερο μισό του 2018 και ο λόγος είναι γιατί ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορεί να αντέξει τον πολιτικό «πόνο» από την περικοπή συντάξεων που ο ίδιος ψήφισε. Έχουμε μια περίεργη κατάσταση, έχουν ψηφίσει μέτρα τα οποία είναι για το 2019 και το 2020 που πάνε μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος. Είναι ένας αχρείαστος «πόνος» που φορτώθηκε στην ελληνική οικονομία  5 δις μέτρων πρόσθετης λιτότητας από τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα στην κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «δέσμευσε τη χώρα σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα», ενώ τονίζει: «Όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται ανακούφιση, το θέμα είναι πόση ανακούφιση μπορούμε να πάρουμε στο χρέος, δεν νομίζω όμως ότι είναι μόνο το χρέος είναι και η ανάπτυξη».

Τέλος, τονίζει ότι «είχαμε στο παρελθόν το πρόβλημα των ολιγαρχών, αλλά η σημερινή κυβέρνηση χτίζει νέα ολιγαρχία χειρότερη από πριν, που θέλει να ελέγξει τα ΜΜΕ».


σχετικα αρθρα