«Το στρατηγικό στοίχημα της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι η ανάπτυξη μιας νέας κοινωνικής συνοχής. Κοινοί εθνικοί στόχοι που θα μας ενώσουν ως κοινωνία» υπογραμμίζει με συνέντευξή του ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος. Μιλώντας στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής», επικρίνει τον πρόεδρο της ΝΔ κ Αντώνη Σαμαρά ότι «αρνείται τη συναίνεση για να κρατήσει το κόμμα του ενωμένο. Όμως η στρατηγική που βασίζεται στην αποτυχία της Ελλάδας θα του κοστίσει».

Για την αριστερά αναφέρει πως «κάθε φορά που παίρνει μια ακραία θέση ορίζει με τον πιο διακριτό τρόπο την Ελλάδα που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας». Εκτιμά ότι η ζημιά για τον τουρισμό από την απεργία των ταξί «είναι ακόμη υπόγεια» ενώ θεωρεί ότι ο τουρισμός στην Αθήνα είναι δύσκολο να αναπτυχθεί «λόγω των εικόνων που βγαίνουν προς τα διεθνή μέσα».

Αναφερόμενος στην εξυγίανση του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου σημειώνει πως «η Πολιτεία δεν έχει πει την τελευταία λέξη» και τονίζει πως η δικαιοσύνη μοιάζει να έχει κάνει οργανωμένη και συστηματική δουλειά. Διαμηνύει ότι το ξεκίνημα του πρωταθλήματος «δεν είναι άφεση αμαρτιών» καθώς όπως λέει «όσο έρχονται νέα στοιχεία , η αθλητική Δικαιοσύνη θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της. Κανείς δε θα δεχθεί δυο μέτρα και δυο σταθμά με τη δικαιολογία ότι άρχισε το πρωτάθλημα».