current views are: 8

15 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση16:41

Κίνημα Αλλαγής: Η «ακτινογραφία» του ιδρυτικού συνεδρίου

Ξεκινά την Παρασκευή με ομιλία της Φ. Γεννηματά

Δημοσίευση 16:41’

Ξεκινά την Παρασκευή με ομιλία της Φ. Γεννηματά

Με τον χαιρετισμό υποδοχής των συνέδρων και των προσκεκλημένων από τον συντονιστή της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και γραμματέα της Κ.Ο της ΔΗΣΥ, Βασίλη Κεγκέρογλου αρχίζει αύριο στις 5 το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Το συνέδριο προγραμματίζεται να τελειώσει αργά το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Αμέσως μετά την ανάδειξη του προεδρείου θα μιλήσει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, παρουσιάζοντας την πολιτική εισήγηση για τις πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόκειται να ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των κομμάτων, αρχής γενομένης από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Από το ΚΚΕ χαιρετισμό θα απευθύνει ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος για να ακολουθήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλειος Λεβέντης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ενώ θα ακολουθήσει η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου και ο χαιρετισμός του προέδρου της ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας που διοργάνωσε την εκλογή ηγεσίας, Νίκου Αλιβιζάτου.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας θα ολοκληρωθούν με τον χαιρετισμό του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα και τα μηνύματα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Σεργκέι Στανίσεφ και του γ.γ. του ισπανικού Σοσιαλιστικού Eργατικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεζ.

Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, οι εργασίες θα συνεχιστούν από τις 10 το πρωί έως τις 15.00 με τις εξής θεματικές συνεδριάσεις: Πρόγραμμα Ελλάδα: πολιτικές θέσεις, προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο, Καταστατικό, Ισότητα στην πράξη, Διακήρυξη, Προοδευτικό Forum Νέας Γενιάς, Ηλεκτρονική Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής και Συνταγματική αναθεώρηση.

Στην παράλληλη εκδήλωση για την ισότητα στην πράξη αναμένεται να παρέμβουν μεταξύ άλλων οι πρέσβεις της Σουηδίας Σαρλότ Σάμελιν και της Μεγάλης Βρετανίας Κέιτ Σμιθ.

Από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα θα μιλήσουν τα μέλη των γραμματειών και θα ακολουθήσουν κατά σειρά οι Βαγγέλης Βενιζέλος, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν με την τελική ομιλία της Φώφης Γεννηματά και το βράδυ πρόκειται να γίνουν οι ψηφοφορίες για την έγκριση της απόφασης και τη συνθετική αναλογική πρόταση των νέων οργάνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα