current views are: 13

15 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση18:02

Novartis: Ο Φρουζής ζητούσε ραντεβού με Τσίπρα, Μητσοτάκη, Τσακαλώτο, Ντόρα

Ποιοι άλλοι πολιτικοί περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο που έφθασε στην προανακριτική

Δημοσίευση 18:02’

Ποιοι άλλοι πολιτικοί περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο που έφθασε στην προανακριτική

Την πρακτική του ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή να επιχειρήσει τον προσεταιρισμό των πολιτικών στελεχών, όχι μόνον της κυβέρνησης αλλά – προφανώς – και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνουν τα πρόσθετα στοιχεία από τα CD που έστειλε η ανακρίτρια στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Στην «ατζέντα» του κ. Φρουζή, η οποία καλύπτει την περίοδο περί τα τέλη του 2013, περιλαμβάνεται και αναφορά σε αίτημα συνάντησης με τον τότε Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν αυτή τελικά πραγματοποιήθηκε.

Δεδομένου ότι τα αρχεία που έφτασαν στην προανακριτική δεν έχουν σήμανση, εικάζεται ότι αφορούν σημειωματάρια είτε του ίδιου του Κ. Φρουζή είτε της Γραμματέως του, είτε εναλλακτικά μεταξύ τους ηλεκτρονική επικοινωνία.

Ως προς τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, η καταχώρηση σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newpost.gr είναι η ακόλουθη «ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».

Ενδεικτικό, πάντως, της σημασίας που φέρεται να έδειχνε ο Κ. Φρουζής στις επαφές του με το πολιτικό προσωπικό της χώρας, είναι και η καταχώρηση σχετικά με τη συμμετοχή του σε, επίσημο προφανώς, δείπνο. Στη σχετική αναφορά ο ισχυρός άνδρας της Novartis ενημερώνεται όχι μόνον πως το τραπέζι του θα είναι δίπλα στου τότε Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά αλλά και ότι από αυτό θα απουσιάζει ο τότε Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, η σχετική σημείωση αναφέρει:

«Στο DINNER ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΣΙΜΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ, ΚΟ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ) ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΟΥΦΑΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ) ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ), ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ 2 ΑΚΟΜΑ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ».

Τα «σημειωματάρια Φρουζή» περιέχουν πλήθος πληροφοριών (μεταξύ άλλων αλλαγή… ντουί στην οικία του, το αυτοκίνητο που θα επιλέξει και την ασφάλεια του, ραντεβού του για ιατρικές εξετάσεις) και ασφαλώς σειρά ονομάτων πολιτικών, χωρίς πάντοτε να διευκρινίζεται ο λόγος αναφοράς, εάν δηλαδή αφορά συναντήσεις, προσκλήσεις τους σε κάποια δημόσια εκδήλωση.

Μεταξύ αυτών, την περίοδο του Σεπτεμβρίου 2013, υπάρχει καταγραφή «Συνάντηση με Μητσοτάκη», χωρίς να διευκρινίζεται εάν ζητείται, προγραμματίζεται ή έγινε. Παράλληλα γίνεται απλή αναφορά σε σειρά πολιτικών στελεχών από όλα τα κόμματα όπως οι Δένδιας, Βενιζέλος, Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσάκαλος (σ.σ. πιθανά ο νυν Υπουργός Ευκλ. Τσακαλώτος;), Μηλιός, Μπακογιάννη, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, η πρώην Επίτροπος της Ελλάδας Μ. Δαμανάκη, επίσης χωρίς να είναι σαφής ο λόγος καταγραφής τους.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων εσωτερικής αλληλογραφίας από το γραφείο Φρουζή έρχεται να αναζωπυρώσει τη συζήτηση σχετικά με τις σχέσεις που εκείνος επεδίωκε να έχει με το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Χωρίς, ταυτόχρονα, από μόνα τους αυτά τα στοιχεία να επιτρέπουν την εξαγωγή οποιουδήποτε ασφαλούς συμπεράσματος.


σχετικα αρθρα