current views are: 8

15 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση17:58

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταδικάζουν την επίθεση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Για ενέργεια που στρώνει το δρόμο σε λογικές ιδιωτικοποίησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ προειδοποιεί για κατάσταση εκτός ελέγχου, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η επίθεση δεν έχει σχέση με το φοιτητικό κίνημα.

Δημοσίευση 17:58’

Για ενέργεια που στρώνει το δρόμο σε λογικές ιδιωτικοποίησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ προειδοποιεί για κατάσταση εκτός ελέγχου, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η επίθεση δεν έχει σχέση με το φοιτητικό κίνημα.

Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση με μπογιές που δέχτηκε από αναρχικούς η καθηγήτρια Μαίρη Μπότσα εν ώρα παράδοσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

«Η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα» αναφέρει σε μια λιτή ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης» καταλήγει.

ΝΔ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση

«Η επίθεση με μπογιές εν ώρα μαθήματος […] επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι πλέον εκτός ελέγχου» ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ. «Το τελευταίο αυτό κρούσμα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον βανδαλισμό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Μόλις τον προηγούμενο μήνα, η καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου  δέχθηκε επίθεση στο γραφείο της στο Πάντειο, ενώ την ίδια περίοδο, ομάδα αντιεξουσιαστών είχε καταλάβει την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

»Είναι προφανές ότι τον κ. Γαβρόγλου ουδόλως τον απασχολεί η αυξανόμενη εγκληματικότητα στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο “ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα”, αλλά “ρωμαλέες” αποδεικνύονται μόνον οι ιδεοληψίες του».

ΚΚΕ: Καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα

Ο Περισσός σε σχόλιό του επισημαίνει ότι «αυτού του είδους οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, αποτελούν “βούτυρο στο ψωμί” για όσους επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια και τελικά άλλοθι για την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού».

Την επίθεση πραγματοποίησε ομάδα αναρχικών σε ένδειξη αλληλλεγγύης προς «διωκόμενους συντρόφους».


σχετικα αρθρα