Το τραγούδι της Άννας Βίσση «μα δεν χτυπάει το τηλέφωνο» φαίνεται πως αυτή την περίοδο ταιριάζει γάντι στους εγχώριους τηλεοπτικούς star, αφού δεν απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με την ίδια ανεμελιά στην οποία μας είχαν συνηθίσει, αλλά κρυφοκοιτούν εναγωνίως το τηλέφωνό τους, μήπως και χτυπήσει για την ανανέωση των τηλεοπτικών τους συμβολαίων. Εις μάτην... Η μεγάλη «φούσκα» της TV και των «χρυσών» συμβολαίων έσκασε και πολλοί άλλοτε καλοπληρωμένοι παρουσιαστές θα μείνουν εκτός τηλεοπτικής στέγης την επόμενη σεζόν ή θα αναπροσαρμόσουν τα συμβόλαιά τους, προκειμένου να σταθούν και πάλι στις τηλεοπτικές επάλξεις.


Η «καμπάνα» χτύπησε αρχικά για τους παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του ALPHA «Πάνω στην Ώρα» που συνειδητοποίησαν ότι για τους Γερμανούς διοικούντες του καναλιού της Κάντζας ισχύει απόλυτα η φράση «αν δεν τα φέρνεις, φεύγεις». Τα μηχανάκια της AGB δεν ήταν αρκετά γενναιόδωρα μαζί τους αυτή την χρονιά γι΄ αυτό και η υπογραφή του πολυπόθητου τηλεοπτικού συμβολαίου αργεί ακόμη για τον Σπύρο Λάμπρου και την Έλενα Παπαβασιλείου. Σε θετικές συζητήσεις από την άλλη πλευρά με το κανάλι βρίσκεται η παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού, ενώ το τηλεοπτικό της ταίρι Σίσσυ Χρηστίδου τίποτα δε θεωρεί δεδομένο, γι΄ αυτό και φρόντισε να πυκνώσει τις επισκέψεις της προς Star πλευρά.


Ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν είναι συνηθισμένος στα «όχι» αλλά αυτή τη φορά η αρνητική απάντηση των Γερμανών στη συνέχιση της βραδινής του εκπομπής δεν του προκάλεσε και ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς ήταν μία εξέλιξη που την περίμενε. «Καυτό» προβλέπεται το φετινό καλοκαίρι για την Κατερίνα Καινούργιου και τον Νότη Χριστοδούλου που δεν έχουν κληθεί ακόμη να υπογράψουν, σε αντίθεση με τους κύριους παρουσιαστές της απογευματινής εκπομπής «Δέστε τους» (Μαρία Ηλιάκη-Νίκος Μουτσινάς) που ανανέωσαν εγκαίρως το συμβόλαιό τους και απολαμβάνουν τον ήλιο στα ελληνικά νησιά.


Νάντια Μπουλέ και Ευγενία Μανωλίδου κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» αφού η πρώτη δε θα δει τηλεοπτικό φως από τη νέα σεζόν εάν δεν ανεβάσει τα πεσμένα νούμερα της καλοκαιρινής εκπομπής «Ellate» την οποία παρουσιάζει με τον Θανάση Πάτρα, ενώ η Ευγενία είναι σίγουρο πως θα αργήσει να ακούσει το τηλέφωνό της να ξαναχτυπήσει για κάποια τηλεοπτική πρόταση. Ανάλογο μέλλον με τη δεύτερη θα έχει καθώς φαίνεται και η Ράνια Θρασκιά αλλά και η Δέσποινα Καμπούρη που όσο και αν διαφήμισε το μωρό που περιμένει, δεν πήρε το εισιτήριο για τη συνέχιση της life-style εκπομπής της από τη συχνότητα του ALTER.


Σε ότι αφορά τον Mr. «Ζούγκλα», κοινώς Μάκη Τριανταφυλλόπουλο μόνο μέσα από το διαδικτυακό του site θα μαθαίνουμε νέα του από τον Σεπτέμβρη, αφού η συνεργασία του με το κανάλι του Μπουρναζίου «πάγωσε» για τα καλά. Ανασφάλεια κυριαρχεί και στο μέτωπο των Καραμεροχαριτάτων που δε θα μας ξανακαλημερίσουν από την πρωινή συχνότητα του ANT1. Ο Γιάννης Λάτσιος βρίσκεται σε διακοπές αυτή τη στιγμή και η επαγγελματική τους τύχη αγνοείται μέχρι εκείνος να επιστρέψει.


Ούτε η Βίκυ Χατζηβασιλείου έχει κληθεί ακόμη να πει το πολυπόθητο «ναι» αλλά φαίνεται πως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, αφού τα έχουν συμφωνήσει προφορικά με τους Γερμανούς.

Στις επώνυμες συναντήσεις το κυρίαρχο θέμα συζήτησης είναι η ανασφάλεια που επικρατεί πλέον στο επάγγελμα του παρουσιαστή και όλοι αναπολούν τις παλιές καλές εποχές που τέλη Ιουνίου έπεφταν οι υπογραφές και οι τηλεοπτικοί αστέρες έκλειναν εν συνεχεία το τηλέφωνο για να απολαύσουν ανενόχλητοι τις «ακριβές» διακοπές τους.


Στους τυχερούς που φρόντισαν να παρατείνουν εγκαίρως την παραμονή τους στην TV ανήκουν η Ελένη Μενεγάκη, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γιώργος Παπαδάκης, η Χριστίνα Λαμπίρη, ο Γιώργος Αυτιάς, η Ελεονώρα Μελέτη και το πρωινό δίδυμο Καμπουράκης-Οικονομέας.


Το τέλος των «χρυσών» παιδιών έφτασε και μαζί με αυτά και το τέλος μιας τηλεοπτικής εποχής, όπου ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας.

Φανή Πλατσατούρα