current views are: 6

17 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση09:38

Λαζαρίδης: Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να ποδοπατήσει την απόφαση του Βουκουρεστίου

«Η απόφαση εκείνη είναι ουσιαστικά το μόνο όπλο που έχει η Ελλάδα στα χέρια της», υπογραμμίζει

Δημοσίευση 09:38’

«Η απόφαση εκείνη είναι ουσιαστικά το μόνο όπλο που έχει η Ελλάδα στα χέρια της», υπογραμμίζει

Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο Σκοπιανό εκφράζει ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης  Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στην  εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» και στη δημοσιογράφο κυρία Ειρήνη Μπέλλα. Εκτιμά ταυτόχρονα ότι η Κυβέρνηση θα αποδράσει μέσα στο 2018 και υπογραμμίζει ότι στόχος της τώρα είναι η πόλωση και ο διχασμός. «Η Τουρκία», τονίζει, «έχει αγγίξει τα όρια θερμού επεισοδίου σε όλο το ελληνοτουρκικό μέτωπο. Στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, αλλά και στον Έβρο. Άρα ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιδιώξει απτό αποτέλεσμα. Όπως δεν αποκλείεται και κάποιο ατύχημα. Οι εξελίξεις στο υπογάστριό της, αλλά και ο εσωτερικός εθνικιστικός ανταγωνισμός, καθιστούν πιο νευρική και πιο απρόβλεπτη την ηγεσία της. Οι τελευταίες προκλήσεις δείχνουν μια κλιμάκωση που δεν μπορεί να υποτιμούμε». Και προσθέτει: «Κανένας  δεν ξέρει ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα της. Οφείλουμε λοιπόν να επαγρυπνούμε. Με αυτοπεποίθηση βέβαια και ενότητα των Ελλήνων. Και δυστυχώς αυτά δεν μπορούν να τα εξασφαλίσουν οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς. Άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος».

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει: «Η ομόφωνη απόφαση των ηγετών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι,  λέει “πρώτα λύση μετά ένταξη”. Το ίδιο ισχύει και για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. Επομένως: Με την προσωρινή ονομασία και χωρίς λύση πακέτο δεν μπορεί να προχωρήσουν τα Σκόπια ούτε προς το ΝΑΤΟ ούτε προς την Ε.Ε. Μην τολμήσει λοιπόν η Κυβέρνηση να ποδοπατήσει την απόφαση του Βουκουρεστίου και να ανοίξει στα Σκόπια το δρόμο προς τους ευρωατλαντικούς θεσμούς χωρίς λύση. Η απόφαση εκείνη είναι ουσιαστικά το μόνο όπλο που έχει η Ελλάδα στα χέρια της. Και το όπλο αυτό δεν μπορεί να το εγκαταλείψει καμιά Κυβέρνηση. Ούτε καν μια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μην διανοηθεί και μην τολμήσει κάτι τέτοιο».  

Για την εκτίμησή του αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών επισημαίνει: «Η χρονιά που διανύουμε θα είναι πιο δύσκολη από τις προηγούμενες, αφού κουβαλά επιπλέον μέτρα – πρόσθετους φόρους και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων – 1,9 δις ευρώ, φέρνει 1.000 κατασχέσεις την ημέρα και 15.000 πλειστηριασμούς που, από τον Μάιο, θα αφορούν και χρέη προς την εφορία. Σύντομα, επίσης, θα καταστεί σαφές ότι  τον Αύγουστο τελειώνει η δανειακή σύμβαση, αλλά συνεχίζονται τα Μνημόνια. Υπάρχουν μάλιστα στο Μνημόνιο που θα εφαρμοστεί μετά τον Αύγουστο επιπλέον μέτρα 5,1 δις ευρώ που αφορούν νέες μειώσεις συντάξεων και νέα μείωση του αφορολόγητου. Τα ψήφισε η Κυβέρνηση και δεσμεύτηκε να τα εφαρμόσει το 2019 και το 2020. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι θέλει να προλάβει την εφαρμογή τους. Και γι’ αυτό έχει λόγο να αποδράσει μέσα στο 2018».

Αναφερόμενος στην Προανακριτική για τη Novartis ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει: «Η Κυβέρνηση επιδιώκει την πόλωση, το διχασμό. Προσπαθεί να συκοφαντήσει, αλλά και να κλείσει κάθε ενδεχόμενο ουσιαστικής διερεύνησης που θα αποκάλυπτε τις μεθοδεύσεις της. Στοχεύει να αιχμαλωτίσει το δημόσιο διάλογο στο παρελθόν για να αποκλείσει τη συζήτηση για το μέλλον. Κι αυτό γιατί δεν έχει τίποτε να πει στους πολίτες που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο. Ξεχνά ότι δηλητηριάζοντας το κλίμα πάνω από τη χώρα, αιχμαλωτίζεται σε μια τοξικότητα που δεν μπορεί να αντέξει ούτε η χώρα, ούτε η ίδια. Ξεχνά ότι οι πολίτες συνειδητοποίησαν πια ότι το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» ήταν μύθος που κατέρρευσε με πάταγο. Ξεχνά πάνω από όλα ότι οι πολίτες νοιάζονται για το μέλλον της χώρας, το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους».   


σχετικα αρθρα