ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου ακόμη κι αν είναι φίλος της κυβέρνησης

Δημοσίευση 18 Μαρτίου 2018, 08:44 / Ανανεώθηκε 19 Μαρτίου 2018, 10:44
Κυρανάκης: Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου ακόμη κι αν είναι φίλος της κυβέρνησης
Facebook Twitter Whatsapp

Κατηγορεί για ιδιαίτερες σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία και κατηγορεί για ιδιαίτερες σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη εξαπολύει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κωσταντίνος Κυρανάκης επισημαίνοντας πως «το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι απόφαση των Ελλήνων πολιτών και κανενός ολιγάρχη». 

«Είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι Τσίπρας και Καμμένος διατηρούν στενές σχέσεις συναλλαγής με τον κ. Σαββίδη. Όλοι έχουν καταλάβει ότι ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να εξυπηρετήσει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, διαγράφοντας πρόστιμα σε επιχειρήσεις του και ως αντάλλαγμα ο κ. Σαββίδης προχώρησε στην αγορά Μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν πολιτικά την κυβέρνηση. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής. Κανείς δεν ξεχνά ότι μια σειρά από στελέχη των ΑΝΕΛ ήταν στο σχήμα που κατέθεσε ο κ. Σαββίδης στον διαγωνισμό-φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες, όπου κατά δήλωσή του, σκοπός του ήταν να ανεβάσει το τίμημα για να πάρει περισσότερα χρήματα η κυβέρνηση. Κανείς δεν ξεχνά ότι δόθηκε από την κυβέρνηση στον κ. Σαββίδη το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και λίγο αργότερα σε συνέντευξή του δήλωνε ότι όταν βλέπει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή νιώθει ότι θέλει να σηκωθεί να τον χειροκροτήσει, απειλώντας παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός», σημειώνει.

 Απαντάμε λοιπόν. Το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι απόφαση των Ελλήνων πολιτών και κανενός ολιγάρχη. Δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν. Η Ελλάδα δεν είναι πρώην σοβιετική χώρα. Εδώ έχουμε νόμους και κανόνες και χρέος μας είναι να τους υπερασπιστούμε απέναντι στο σύστημα διαπλοκής που χτίζει μεθοδικά ο κ. Τσίπρας.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δηλώνει επίσης πως η ΝΔ δεν εκβιάζεται από κανέναν και πως η χώρα δεν θα γίνει πρώην σοβιετική χώρα. «Εδώ έχουμε νόμους και κανόνες και χρέος μας είναι να τους υπερασπιστούμε απέναντι στο σύστημα διαπλοκής που χτίζει μεθοδικά ο κ. Τσίπρας» τονίζει χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα της Τούμπας σημειώνει: «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου ακόμη κι αν είναι φίλος της κυβέρνησης»

Ο κ. Κυρανάκης ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας πως δεν κάνει όσα θα έπρεπε γα την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Ωστόσο επισημαίνει ότι η Ελλάδα «πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη στρατηγική με τελικό στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης» με την Τουρκία και μέχρι τότε «προέχει η διεθνής και διαρκής προβολή του θέματος, η δημιουργία συμμαχιών και η επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Επιπλέον, δηλώνει «ζητάμε από τους πολίτες καθαρή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας» και αναφέρεται στις προτεραιότητες που θα θέσει η ΝΔ εάν γίνει κυβέρνηση.