current views are: 4

18 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση11:28

Κουβέλης: Η Τουρκία δεν επιδιώκει θερμό επεισόδιο – Δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες»

Τι λέει για τη «συγκατοίκηση» με τον Πάνο Καμμένο

Δημοσίευση 11:28’

Τι λέει για τη «συγκατοίκηση» με τον Πάνο Καμμένο

Την άποψη πως η Ελλάδα «από θέση σταθερότητας και πολιτικής ψυχραιμίας» δεν επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης εκφράζει ο Φώτης Κουβέλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας διευκρινίζει πάντως πως η χώρα μας είναι «αποφασισμένη και ικανή βέβαια να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της. Η Τουρκία εκτίθεται και αποδυναμώνει την εξωτερική πολιτική της με τις εντάσεις που προκαλεί».

Μιλώντας στη Real News ο κ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα αφού «τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι σαφή και οριοθετημένα από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο».

Σε σχέση με το αν η Τουρκία επιδιώκει ένα θερμό επεισόδιο ο κ. Κουβέλης σημειώνει: «Εκτιμώ ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει ένα θερμό επεισόδιο και, πολύ περισσότερο, τη σύρραξη με την Ελλάδα. Ενα τυχαίο όμως γεγονός, που μπορεί να προκληθεί μέσα στην ένταση που προκύπτει, για παράδειγμα στις αεροπορικές αναχαιτίσεις, είναι δυνατό να κλιμακώσει τις εντάσεις».

«Με τον κ. Καμμένο συνεργαζόμαστε για να υπηρετηθεί το θετικό αποτέλεσμα του κυβερνητικού έργου» τονίζει ο Φώτης Κουβέλης απαντώντας στο ερώτημα αν οι διαφορετικές προσεγγίσεις τους μπορούν να τους καταστήσουν «δυο ξένους» στο ίδιο υπουργείο.

«Εργαζόμαστε για το ωφέλιμο για τη χώρα στον τομέα ευθύνης μας, ανεξάρτητα από τη διαφορετική θέση που έχουμε στο ζήτημα του «Μακεδονικού». Πράγματι, ο κάθε αναπληρωτής υπουργός στον πρωθυπουργό θεσμικά αναφέρεται», κατέληξε.


σχετικα αρθρα