current views are: 14

20 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση09:45

Στις 17:00 το κρίσιμο τετ α τετ Τσίπρα – Καμμένου για τους δύο στρατιωτικούς

Συνεδριάζει στις 14:00 το μεσημέρι η ΚΟ των ΑΝ.ΕΛ

Δημοσίευση 09:45’

Συνεδριάζει στις 14:00 το μεσημέρι η ΚΟ των ΑΝ.ΕΛ

Η υπόθεση κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη, θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι θα εστιάσουν στις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. Παράλληλα, η συνάντηση αυτή αναμένεται να σβήσει τις «φωτιές» που απειλούν τη συγκυβέρνηση και να καταρρίψει κάθε σενάριο ενδεχόμενης ρήξης ανάμεσα στους δύο εταίρους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Εν τω μεταξύ στις 14.00 το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει και στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Όσοι επιθυμούν  το τέλος της σχέσης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα απογοητευτούν» τόνιζε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης στο newpost.gr  με αφορμή το σημερινό ραντεβού του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε πως το θέμα που θα απασχολήσει τους Τσίπρα – Καμμένο είναι οι «πιθανές περαιτέρω ενέργειες» για τους δύο αξιωματικούς, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια περί περιθωριοποίησης του υπουργού Άμυνας ή περί ρήξης στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων. 

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος, απαντώντας στις επίμονες πληροφορίες των τελευταίων ημερών, φρόντισε ο ίδιος χθες να σημάνει λήξη συναγερμού, ενδεχομένως σηματοδοτώντας με την παρέμβασή του ότι δεν πρόκειται να παραμείνει άλλο στο περιθώριο, αλλά να επανέλθει στις δημόσιες τοποθετήσεις του. «Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος», είπε, μη αφήνοντας περιθώριο σεναριολογίας.

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος έχει διαμηνύσει προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να υποστηρίξουν οιαδήποτε λύση για τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Το δήλωσε, και από τη Θεσσαλονίκη: «Oύτε βόρεια, ούτε νότια ούτε δυτική Μακεδονία… Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, η Μακεδονία που περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καρμανλής» ανέφερε ο κ. Καμμένος, επαναλαμβάνοντας «θέλουμε λύση χωρίς την παράδοση του όρου Μακεδονία». Η ουσία, ωστόσο, βρίσκεται σε μία ακόμη αναφορά του, στην αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, που έχουν θέσει ως προϋπόθεση λύσης οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς.


σχετικα αρθρα