ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος για στρατιωτικούς: Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του «Εξπρές του Μεσονυκτίου»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2018, 15:51 / Ανανεώθηκε 20 Μαρτίου 2018, 17:28
Καμμένος για στρατιωτικούς: Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του «Εξπρές του Μεσονυκτίου»
Facebook Twitter Whatsapp

Συναντάται με τον Τσίπρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εφ όλης της ύλης συζήτηση για τα ανοιχτά ζητήματα που προκαλούν κραδασμούς στην κυβέρνηση έγινε κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων που συνεδρίασε υπό τον Πάνο Καμμένο. Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγη ώρα πριν μπει στη συνεδρίαση του οργάνου, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως βρίσκεται σε συνεννόηση με το πρωθυπουργό και εμφανίστηκε ενοχλημένος από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα. Όπως είπε, τη περασμένη Παρασκευή ήταν η μόνη μέρα που κατάφερε να πάει για κατάδυση.

«Πιάσαμε και εμείς έναν», είπε αναφερόμενος στη σύλληψη τούρκου πολίτη στον Έβρο, ο οποίος πέρασε τα σύνορα, σημειώνοντας πως δεν είναι Κούρδος. Εξηγώντας το περιστατικό επιβεβαίωσε πως ήταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων υπό την επήρεια αλκοόλ που άρχισαν να χτυπούν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Οι τρεις τους, σύμφωνα με τον υπουργό φοβήθηκαν από τα πυρά που δέχθηκαν από τον τουρκικό στρατό και έπεσαν στο έδαφος αλλά ο τέταρτος πέρασε τα σύνορα. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Τουρκίας, ξεκαθάρισε πως βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Εξήγησε δε πως οι δύο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε Ευρωπαϊκά σύνορα, όχι μόνο σε ελληνικά και ότι δεν μπορεί η Ευρώπη να δίνει στη Τουρκία 4 δισ. ευρώ και ν’ αντιμετωπίζονται οι Έλληνες στρατιωτικοί ως τριτοκοσμικοί. Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε πως σε καμία περίπτωση η χώρα μας δεν θα εμπλακεί στη λογική της ανταλλαγής. Ωστόσο αφού διευκρίνισε πως η Τουρκική πλευρά δεν έχει θέσει σχετικό αίτημα εμφανίστηκε επιφυλακτικός λέγοντας πως «η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου». Το ζήτημα πάντως της ανταλλαγής, το συνέδεσε με τις δηλώσεις του περί ομηρίας (υπογραμμίζοντας πως τους έχει αποκαλέσει έτσι σε συνέντευξή του και ο υπουργός των Εξωτερικών) και σημείωσε πως η Τουρκία έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων. Μάλιστα επικαλέστηκε την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον που συνελήφθη στη Σμύρνη και στη συνέχεια συνδέθηκε από τις εκεί αρχές ως τμήμα ανταλλαγής με τον Γκιουλέν και τις ΗΠΑ.

Τέλος σε ότι αφορά το Μακεδονικό, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιαδήποτε συμφωνία περιέχει τον σχετικό όρο ακόμα και αν περάσουν, οι δύσκολες όπως τις χαρακτήρισε αλλαγές που ζητά η ελληνική κυβέρνηση στο σύνταγμα των Σκοπίων.