ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Δεν προγραμματίζεται ακύρωση της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2018, 16:59 / Ανανεώθηκε 20 Μαρτίου 2018, 16:46
ΕΕ: Δεν προγραμματίζεται ακύρωση της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Θα ήταν μια «θετική συνάντηση»

Την ελπίδα ότι η Σύνοδος ΕΕ - Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στη Βάρνα της Βουλγαρίας στην προγραματισμένη ημερομηνία της 26ης Μαρτίου εξέφρασε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, η οποία προήδρευσε την Τρίτη του συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Θα είναι μια «θετική» συνάντηση, είπε

Σε ερώτηση που υποβλήθηκε σε συνέντευξη Τύπου για το εάν θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος στη Βάρνα, η Ζαχαρίεβα απάντησε ότι το θέμα συζητήθηκε σήμερα και ότι οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σημείωσε επίσης ότι οι ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας θα ενημερώσουν τους ομολόγους τους κατά τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, σχετικά με τη «δύσκολη κατάσταση» που διαμορφώθηκε μετά το περιστατικό στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και για τις «εντάσεις» μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας σχετικά με τους συλληφθέντες στρατιώτες.

«Η σημερινή συζήτηση έδειξε ότι αυτή συνάντηση θα είναι ευκαιρία να συζητηθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις και είναι θετικό ότι θα πραγματοποιηθεί» είπε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, προσθέτοντας ότι για την ώρα δεν προγραμματίζεται η ακύρωση της Συνόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ