ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος σε ΚΟ ΑΝΕΛ: Στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά να απαντάτε στην αμφισβήτηση των Συριζαίων

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2018, 17:44 / Ανανεώθηκε 20 Μαρτίου 2018, 17:16
Καμμένος σε ΚΟ ΑΝΕΛ: Στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά να απαντάτε στην αμφισβήτηση των Συριζαίων
Facebook Twitter Whatsapp

Βλέπει τον Αλ. Τσίπρα ο υπ. Άμυνας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη γραμμή της συνέχισης της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ «μέχρι τέλους» συμφώνησαν και επίσημα να ακολουθήσουν οι ΑΝΕΛ, με τον Πάνο Καμμένο να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις επόμενες κινήσεις του κόμματος. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ δεν σημειώθηκαν παραφωνίες ούτε εξάρσεις και αντιπαραθέσεις περασμένων εποχών. Αντίθετα υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από το κ. Καμμένο για όλα τα κρίσιμα και ανοιχτά μέτωπα που έχουν να κάνουν με τα εθνικά, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, στο μόνο σημείο που ο κ. Καμμένος- αφού επανέλαβε τη στήριξη στη κυβέρνηση- φέρεται να αναφέρθηκε στα προβλήματα που εμφανίζονται κατά καιρούς στη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το σημείο που κάλεσε τους βουλευτές του ν' απαντούν σε φαινόμενα «αμφισβήτησης από Συριαζαίους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται-κρατούμενοι ουσιαστικά- στην Τουρκία ο κ. Καμμένος συνέστησε στους βουλευτές του προσοχή καθώς όπως είπε δεν θα πρέπει να γίνονται αντιφατικές δημόσιες δηλώσεις που μπορεί να περιπλέξουν τη κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως την υπόθεση διαχειρίζεται υπεύθυνα η κυβέρνηση και ότι δεν χρειάζεται οι ΑΝΕΛ να «σηκώνουν το θέμα» και να δημιουργηθούν προβλήματα που θα μπορούσαν να πλήξουν την οικονομία ή και τον τουρισμό.

Ακόμα, ο κ. Καμμένος κάλεσε- σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- τους βουλευτές του να υπερασπιστούν τη θέση του κόμματος για κάθαρση του πολιτικού συστήματος απέναντι στα σκάνδαλα, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξουν και εξελίξεις.

Για το Μακεδονικό, που αποτελεί σημείο κλειδί όχι μόνο στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τις σχέσεις μεταξύ των μελών της ΚΟ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φέρεται να είπε πως η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη και πως η Ελλάδα έχει καταθέσει το φάκελό της περιμένοντας την αντίδραση των Σκοπιανών. Έτσι, σημείωσε πως θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διεργασίες, σημειώνοντας πως όταν θα έρθει η ώρα για οριστικές αποφάσεις, το κόμμα θα αποφασίσει πως θα τοποθετηθεί. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως αλλάζει η πάγια θέση των ΑΝΕΛ πως δεν πρόκειται να στηρίξουν κοινοβουλευτικά πρόταση για λύση που θα περιέχει σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία. Όμως στη πραγματικότητα πρόκειται για ζήτημα ζωτικής σημασίας για το κυβερνητικό εταίρο, καθώς τα μέλη της ΚΟ δεν δείχνουν να συμφωνούν επί της αρχής για τη στάση που θα κρατήσουν. Υπενθυμίζεται πως σε παλαιότερη συζήτηση είχε συμφωνηθεί πως το κόμμα θα αποχωρούσε από τη ψηφοφορία στη Βουλή προκειμένου να διευκολύνει τη κυβέρνηση και να χαμηλώσει το πήχη που απαιτείται για να περάσει η συμφωνία. Αυτή η θέση όμως αμφισβητείται ανοιχτά από μέλη της ΚΟ (Δ. Καμμένος, Γ. Κατσίκης) οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει πως θα μείνουν και θα καταψηφίσουν μια τέτοια συμφωνία. Στον αντίποδα, άλλοι βουλευτές (Παπαχριστόπουλος) ενδέχεται να νιώσουν απελευθερωμένοι από το «σπάσιμο» της γραμμής των συναδέλφων τους και να στηρίξουν τελικώς τη συμφωνία με αποτέλεσμα οι ΑΝΕΛ να χωριστούν σε τρία τμήματα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το μόνο πεδίο τριβής κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ήταν όταν η συζήτηση περιήλθε στα του ποδοσφαίρου. Ορισμένοι βουλευτές και στελέχη εμφανίστηκαν ενοχλημένοι (Κουίκ, Καμμένος, Κατσίκης) με τις δηλώσεις της περασμένης βδομάδας του κ. Λαζαρίδη για το αθηνοκεντρικό κράτος και τον ΠΑΟΚ. Εκεί και ο κύριος Καμμένος έδειξε ν’ αναγνωρίζει πως ο καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται την πόλη και την ομάδα του, σημειώνοντας ωστόσο πως μπορεί να χωριστεί η χώρα στα δύο και ότι οι ΑΝΕΛ δεν δύνανται να ποδοσφαιροποιήσουν τη πολιτική.