current views are: 6

21 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση05:07

Ο σχεδιασμός της ΝΔ για πολιτική απομόνωση Τσίπρα-Καμμένου

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους Τομεάρχες

Δημοσίευση 05:07’

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους Τομεάρχες

Στην πολιτική απομόνωση θα οδηγήσει το επόμενο διάστημα τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο, η ΝΔ. Όπως σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη λίγο μετά το «φιάσκο» στη Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis, από την οποία αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και το αποτέλεσμα της συνάντησης των δύο κυβερνητικών εταίρων στο Μαξίμου, «οι κ. Τσίπρας και Καμμένος, μαζί κυβερνούν, μαζί ευθύνονται για όλα και μαζί θα φύγουν».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις ο υπουργός Άμυνας εξήλθε από το πρωθυπουργικό γραφείο, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι θα «συνεχίσουν με τον Τσίπρα μέχρι τέλους», η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, στη δήλωση που έκανε χρησιμοποίησε τη λέξη «όμηροι» του κ. Καμμένου, για να περιγράψει τη πολιτική σχέση τους και προφανώς για να ταυτίσει και να βάλει στο ίδιο κάδρο τον πρωθυπουργό με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.  

Σχολιάζοντας την ιδιότυπη συνεργασία των δύο Κοινοβουλευτικών ομάδων αλλά και την πολιτική περιδίνηση του υπουργού Άμυνας, η ίδια πηγή σχολίαζε στην ιστοσελίδα μας, πως «ότι κάνει ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, δεν έχει σημασία. Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και σε λίγο διάστημα τελειώνει. Ο μοναδικός συνεκτικός ιστός τους είναι η παραμονή στην εξουσία. Ξεχνούν κάθε διαφορά και μένουν μαζί. Υπάρχει μια κυβέρνηση που φεύγει και μια που έρχεται».

Την παραπάνω φρασεολογία, θα χρησιμοποιήσει και ο κ. Μητσοτάκης κατά τη σημερινή τοποθέτησή του στη σύσκεψη των γαλάζιων τομεαρχών που έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει στο αίτημα για εκλογές, ώστε να έρθει μια κυβέρνηση που θα μπορεί να διαχειριστεί, όχι μόνο την οικονομία, αλλά και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους θεσμούς και κυρίως με τα εθνικά θέματα.

«Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος είναι προχωρούν σφιχταγκαλιασμένοι με τη διαπλοκή. Και αυτό είναι αντιληπτό σε όλους τους Έλληνες» θα πει σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τους επικεφαλής των Τομέων της ΝΔ. Αναφορά θα κάνει και στην εξέλιξη στην Προκαταρκτική για τη Novartis, τονίζοντας πως «οι της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά την αποχώρηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σαν να μη συμβαίνει τίποτε, καλούν τους 9 εμπλεκόμενους πολιτικούς να τοποθετηθούν αν η ίδια η Επιτροπή, είναι αρμόδια να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα αδικήματα!».

«Αμφισβητούν δηλαδή την αρμοδιότητα, που οι ίδιοι της έδωσαν συγκροτώντας την», αναμένεται να προσθέσει ζητώντας την διερεύνηση της υπόθεσης μέχρι τέλους με την κλήση και των ανωνύμων μαρτύρων για κατάθεση. Ιδιαίτερο κομμάτι της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη θα αφορά στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών, με τον ίδιο να καταλογίζει στην κυβέρνηση ανευθυνότητα, ανικανότητα και λάθη στον χειρισμό της υπόθεσης.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αναδείξει και τον «θετικό προγραμματικό λόγο» του κόμματός του, επιμένοντας στο κομμάτι που έχει να κάνει με τη στήριξη της νέας γενιάς. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπενθυμίσει τη δέσμευσή του για εξίσωση των νέων με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, μέσα από την την κατάργηση του υπο-κατώτατου μισθού των 510 ευρώ που ισχύει σήμερα για τους νέους έως 25 ετών και την ένταξή τους στον ενιαίο κατώτατο μισθό που είναι σήμερα 586 ευρώ.


σχετικα αρθρα