ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Η Αριστερά του Τσίπρα δεν γνωρίζει τι ποιεί η Δεξιά του Καμμένου»

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2018, 13:14 / Ανανεώθηκε 21 Μαρτίου 2018, 14:53
Μητσοτάκης: «Η Αριστερά του Τσίπρα δεν γνωρίζει τι ποιεί η Δεξιά του Καμμένου»
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι Τσίπρας – Καμμένος δημαγωγούν όταν μιλούν για το τέλος του προγράμματος»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  στην ομιλία του πριν από τη συνεδρίαση των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι Τσίπρας – Καμμένος δημαγωγούν όταν μιλούν για το τέλος του προγράμματος. Πρόκειται για την τυπική λήξη του μνημονίου. Διατηρούνται στο ακέραιο οι σκληρές υποχρεώσεις που μας φόρτωσαν, το τέταρτο μνημόνιο δηλαδή. Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι με βρώμικο ψέμα».

«Κάποιοι φρόντισαν να μας γονατίσουν οικονομικά και να μας βάλουν στη γωνία και στα εθνικά. Έβαλαν στην άκρη άξια στελέχη και δίχασαν», τόνισε. 

«Στο Σκοπιανό η κυβέρνηση θυμίζει Βαβέλ. Στο ονοματολογικό είναι απαράβατος όρος η αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ. Κάποιοι στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται τη θέση μας. Είναι αργά για την εθνική συνεννόηση», πρόσθεσε.

«Ο Καμμένος είναι εξαφανισμένος. Πετά λάσπη. Με αυτήν τη λάσπη χτίστηκε η παράγκα με τον Τσίπρα. Έτσι θα πάνε μέχρι τέλους. Ο ένας κρατά τον άλλο. Ο ένας είναι όμηρος του άλλου. Κρατάνε όμηρο τη χώρα. Είναι λίγοι και επικίνδυνοι», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, χαρακτήρισε ανίκανη την κυβέρνηση και πρόσθεσε: "Η επίσκεψη Ερντογάν λειτούργησε ως καταλύτης μια πρωτοφανούς κλιμάκωσης. Η κυβέρνηση προσπαθεί να σβήσει  τη φωτιά που άναψε. Είναι προφανές τι συμβαίνει ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Ο ένας κρατάει τον άλλον. Ο ένας είναι όμηρος του άλλου. Και οι δύο μαζί κρατάνε όμηρο την χώρα. Αποδεικνύονται λίγοι. Και όταν μιλάμε για εθνικά ζητήματα, το "λίγος" σημαίνει επικίνδυνος.  Η αριστερά του Τσίπρα δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά του Καμμένου».

«Τους λέμε ότι σύντομα θα επιστρέψουν στην πατρίδα. Η συνέχιση της κράτησής τους απειλεί να δηλητηριάσει τη σταδιακή προσέγγιση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Σε ό,τι με αφορά, κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για την επιστροφή των δύο αξιωματικών μας στην πατρίδα μας. Αυτό θα πράξω και αύριο στις Βρυξέλλες στη σύνοδο κορυφής. Το ίδιο έπραξα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Κατάρ. Αυτό είναι το χρέος μου και αυτό θα κάνω», υπογράμμισε.

Θεωρεί απαραίτητη τη συστράτευση όλων των δυνάμεων της χώρας μας για την αντιμετώπιση των εθνικών ζητημάτων: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε κάθε γωνία της χώρας και επιβάλλεται να έχουμε ενωμένη και την ομογένεια. Να έχουμε μια κυβέρνηση να μπορεί να διακρίνει τα μικρά από τα μεγάλα».

Μιλώντας για το πρόσφατο ταξίδι του στο Κατάρ και τη συνάντηση που είχε με τον Εμίρη, Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι,  τόνισε: «Διαπίστωσα ότι η χώρα μας θα μπορούσε σε ελάχιστο χρόνο να αποτελέσει την επενδυτική έκπληξη, αλλά η αστάθεια στο φορολογικό σύστημα και η γραφειοκρατία, μας κρατούν πίσω».

Για την υπόθεση Novartis, είπε: "Η κυβέρνηση είναι γυμνή. Σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο επιχείρησε να το μετατρέψει σε επιχείρηση λάσπης και συκοφαντίας.  Εμείς λέμε όλα στο φως. Η κυβέρνηση κρύβει τους μάρτυρες. Η κυβέρνηση δεν τιμολογείσαι τα φάρμακα. Πολέμησαν τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Η αλήθεια δεν θα κρυφτεί".

Υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι σε εκλογική ετοιμότητα: " Οι εκλογές έρχονται. Θα είναι εκλογές κάθαρσης και επανεκκίνησης. Η ΝΔ είναι σε διαρκή ετοιμότητα και οργανωτική και πολιτική. Να προτάξουμε τις θέσεις μας και να τις διαδώσουμε".