current views are: 6

22 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση05:18

Τα νέα δεδομένα για κυβέρνηση Τσίπρα και ΝΔ – Ποια θέματα θα θέσει ο Μητσοτάκης στο ΕΛΚ

Θα θέσει το θέμα των δύο στρατιωτικών

Δημοσίευση 05:18’

Θα θέσει το θέμα των δύο στρατιωτικών

Αποστολή στις Βρυξέλλες

Ένα εικοσιτετράωρο μετά τα σφοδρά πυρά Μέρκελ κατά Ερντογάν και Πούτιν για το Αφρίν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τους υπόλοιπους ηγέτες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς στις Βρυξέλλες και θα θέσει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Μητσοτάκης, μπροστά στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζ. Κλ. Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Α. Ταγιάνι, που επίσης συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ που θα ξεκινήσει σήμερα στις 12:00 ώρα Ελλάδος, αναμένεται να τονίσει ότι η συνέχιση της κράτησής τους απειλεί να δηλητηριάσει τη σταδιακή προσέγγιση μεταξύ της Τουρκίας και της χώρας μας.

Παράλληλα θα ζητήσει να ασκηθεί πίεση προς την ηγεσία της γείτονος, ώστε τα δύο στελέχη των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ο ίδιος θεωρεί ανίκανη την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου να διαχειριστεί τη σχέση μας με την Τουρκίας και εκτιμά πως η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα ήταν ο καταλύτης για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Όπως σημείωνε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνομιλητές του πριν αναχωρήσει από την Αθήνα, «έχουμε αποδείξει διαχρονικά την υπευθυνότητα με την οποία διαχειριζόμαστε τα εθνικά θέματα και αυτό αναγνωρίζεται από την κοινωνία. Πρέπει να είμαστε μετρημένοι, σοβαροί και υπεύθυνοι καθώς ότι λέμε ακούγεται και εκτός Ελλάδος».

Ευθύνες στους δύο κυβερνητικούς εταίρους επιρρίπτει ο κ. Μητσοτάκης και για το Σκοπιανό, σημειώνοντας ότι και στο συγκεκριμένο θέμα η κυβέρνηση θυμίζει Βαβέλ. Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει απαράβατο όρο την αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας. «Κάποιοι στην κυβερνηση αντιλαμβάνονται τη θέση μας, ωστόσο είναι αργά για την εθνική συννενόηση» δήλωσε χθες μιλώντας μπροστά στις κάμερες στους τομεάρχες του κόμματός του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, μόλις έκλεισαν οι πόρτες για τους δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στα στελέχη του πως «δεν μας έχουν ασκηθεί πιέσεις για τη στάση μας και όπου εξηγούμε την επιχειρηματολογία μας, γίνεται απολύτως κατανοητή». Είναι σαφές πάντως, ότι ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα τις Βρυξέλλες σε μια περιόδο που η ανοχή των Ευρωπαϊκών Θεσμών στην κυβέρνηση Τσίπρα, έχει δώσει πλέον τη θέση της σε έντονη ενόχληση για αρκετούς χειρισμούς.

Υπό τα νέα δεδομένα, με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που θα λάβει μέρος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα ακολουθήσει τη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισημάνει στους Ευρωπαίους ηγέτες την ανάγκη για οικονομική σταθερότητα στη χώρα μας, ώστε να έχει και ισχυρή γεωπολιτική παρουσία στην ταραγμένη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου. «Καποιοι φρόντισαν να μας γονατίσουν οικονομικά και να μας βάλουν στη γωνία και στα εθνικά» είπε χθες με νόημα στο συντονιστικό των γαλάζιων τομεαρχών, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.


σχετικα αρθρα