current views are: 4

22 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση09:17

Τα Θρησκευτικά διχάζουν και τους ΑΝΕΛ – Καμμένος κατά Φίλη, Παπαχριστόπουλος υπέρ!

Χειροκροτούν την απόφαση εκπρόσωποι της Εκκλησίας

Δημοσίευση 09:17’

Χειροκροτούν την απόφαση εκπρόσωποι της Εκκλησίας

Η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές Φίλη στο μάθημα των Θρησκευτικών δεν διχάζει μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τους ΑΝΕΛ!

Ο Δημήτρης Καμμένος εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του πρώην υπουργού Παιδείας, με αφορμή τη δήλωσή του περί σκοταδιστικής απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί με την άποψη του Νίκου Φίλη!

Τη σκυτάλη της αντιπαράθεσης πήρε αρχικά ο Δημήτρης Καμμένος: «Οι χαρακτηρισμοί περί σκοταδισμού είναι απαράδεκτοι. Δείχνει μη σεβασμό προς τη Δικαιοσύνη», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

«Τα ΣτΕ έχει κρίνει συνταγματικά τα μνημόνια. Είναι σκοταδιστές που πιστεύουν στα μνημόνια;», διερωτήθηκε.

«Ο νόμος ισχύει και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά. Να προσέχουμε τους χαρακτηρισμούς μας. Προσβολή να χαρακτηρίζεται στο βιβλίο ο Χριστός ως ένας καλός άνθρωπος που έκανε βόλτες», υπογράμμισε.

«Έχω πάει στο κατηχητικό, ήμουν και παπαδάκι. Βγήκα στη ζωή και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Είναι κρίμα και ντροπή, μέρες που είναι, να μιλάμε για σκοταδιστές», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Τη διαφοροποίησή του από τη θέση του κ. Καμμένου εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος: «Εγώ συμφωνώ με τον Νίκο Φίλη».

Αναλύοντας την απόφαση του ΣτΕ ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ υποστήριξε ότι αποκαθιστά την ισονομία έναντι της Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθώς με τον νόμο Φίλη η εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα, οι μουφτήδες της Θράκης αλλά και οι καθολικοί είχαν το δικαίωμα να καθορίζουν τι ακριβώς θα διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία για τους μαθητές των δικών τους δογμάτων, κάτι που δεν ίσχυε για την ελληνική εκκλησία. 

 


σχετικα αρθρα