current views are: 7

22 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση12:36

Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο Σπίρτζη για τα πρόστιμα του ΚΟΚ – Ονομαστική για Uber- taxibeat ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Εισοδηματικά κριτήρια για τα πρόστιμα παραβίασης του ΚΟΚ.

Δημοσίευση 12:36’

Εισοδηματικά κριτήρια για τα πρόστιμα παραβίασης του ΚΟΚ.

Σε νομοθετικές βελτιώσεις προκειμένου ν’ ανταποκριθεί στις παρατηρήσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής περί αντισυνταγματικότητας των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών, που αφορούν στα πρόστιμα παραβίασης του ΚΟΚ, προχώρησε ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης.

Προκειμένου να διασφαλίσει την αρχή της αναλογικότητας αλλά και να ανταποκριθεί στην παρατήρηση πως το ύψος των προστίμων στις παραβάσεις του ΚΟΚ δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση), το υπουργείο ορίζει στον νομό προσαυξήσεις ανάλογα με τα εισοδήματα.

Συγκεκριμένα, εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ θα πληρώνουν το διπλάσιο του αρχικού προστίμου, ενώ εκείνα άνω των 100.000 ευρώ θα πληρώνουν το τριπλάσιο πόσο. 
Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν την Uber και τη taxibeat. Όπως εξήγησε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Χρήστος Σπίρτζης, η πρόταση έχει στόχο να πάρει η αντιπολίτευση ξεκάθαρη θέση, σημειώνοντας πως ΝΔ και ΔΗΣΥ είχαν φτιάξει ένα πλαίσιο «γκρίζων ζωνών» και ξαφνικά παρουσιάζονται ως «uberoμάχοι».

Όταν δε ενημερώθηκε από τους δημοσιογράφους πως η αντιπολίτευση σκοπεύει να καταψηφίσει τα επίμαχα άρθρα είπε: «Δικαιωνόμαστε με αυτά που λέμε. Άλλα λένε και άλλα πράττουν και είναι σκληροί υποστηριχτές».  

Πηγές, πάντως, της ΝΔ σχολίαζαν δεικτικά τις κινήσεις της συμπολίτευσης λέγοντας πως «κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι θα φοβηθούμε τις 1.300 ψήφους του Θύμιου Λυμπερόπουλου».


σχετικα αρθρα