ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» από Πικραμμένο και Γεωργιάδη στην προανακριτική για Novartis

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2018, 17:02 / Ανανεώθηκε 22 Μαρτίου 2018, 17:05
«Όχι» από Πικραμμένο και Γεωργιάδη στην προανακριτική για Novartis
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά τους κ.κ. Λοβέρδο, Λυκουρέντζο, Σαμαρά, Αβραμόπουλο ήρθε η σειρά των κ.κ. Παναγιώτη Πικραμμένου και Άδωνι Γεωργιάδη να αποστείλουν επιστολή στο προεδρείο της επιτροπής ενημερώνοντάς την πως δε θα παραστούν.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βροχή πέφτουν οι αρνήσεις των αναφερόμενων πολιτικών προσώπων να παραστούν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής μετά την απόφασή της να διερευνήσει την αρμοδιότητα και όχι την ουσία της υπόθεσης Novartis.

Έτσι μετά τους κ.κ. Λοβέρδο, Λυκουρέντζο, Σαμαρά, Αβραμόπουλο ήρθε η σειρά των κ.κ. Παναγιώτη Πικραμμένου και Άδωνι Γεωργιάδη να αποστείλουν επιστολή στο προεδρείο της επιτροπής ενημερώνοντάς την πως δε θα παραστούν. 

Στην επιστολή του ο κ. Πικραμμένος αναφέρει πως δε θα παραστεί στην επιτροπή σημειώνοντας με νόημα πως «προσδοκώ ότι η κρίση της επιτροπής θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ, και τους Νόμους».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει πως η επιτροπή έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες και «αυτό που μου ζητάτε είναι σα να με καλούσε ένας εισαγγελέας για να με ρωτήσει την γνώμη μου, εάν έχει αρμοδιότητα να με καλέσει ή όχι».

«Με συγχωρείτε κ. Πρόεδρε αλλά ένα παρόμοιο αίτημα θα προκαλούσε τον γέλωτα ακόμα και στον ταχυδρόμο που θα έφερνε την επιστολή. Σας παρακαλώ θερμά να μην εξευτελίζετε για πολιτικούς λόγους ούτε το κοινοβούλιο, ούτε το Σύνταγμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και καταλήγει: «στη γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κ. Τσίπρας εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω».

Πάντως σε απαντητική του επιστολή στον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της επιτροπής, Θοδωρής Δρίτσας αναφέρει πως η επιτροπή δεν επιδίδει σε κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις ούτε «συνιστά έναν ακόμα κρίκο σε καμία ουσιαστική συγκάλυψη και σκευωρία».

Όπως αναφέρει, ούτε ο ίδιος ούτε τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι δόκιμο να συμπεριλαμβάνονται στον ισχυρισμό περί «γνωστή σε όλους σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους συμμορία».

Διαβάστε την επιστολή του Π. Πικραμμένου

Διαβάστε την επιστολή του Αδ. Γεωργιάδη