current views are: 5

24 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση19:19

Το μήνυμα των ΑΝΕΛ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Έχουμε ιερό χρέος να παραδώσουμε την πατρίδα μας ακέραιη, αξιοπρεπή και απαλλαγμένη από κάθε βάρος στις επόμενες γενιές Ελλήνων».

Δημοσίευση 19:19’

«Έχουμε ιερό χρέος να παραδώσουμε την πατρίδα μας ακέραιη, αξιοπρεπή και απαλλαγμένη από κάθε βάρος στις επόμενες γενιές Ελλήνων».

«Με αισιοδοξία, ισχυρή θέληση και πίστη στις τεράστιες δυνατότητες των Ελλήνων θέτουμε τις βάσεις για την οικονομική ανάκαμψη που θα μας επιτρέψει να αναπνεύσουμε ελεύθερα» τονίζει σε μήνυμά της για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Επίσης, διαμηνύει πως «με αίσθημα ευθύνης και φιλοπατρίας, εθνική αυτοπεποίθηση και ομοψυχία θα υπερασπιστούμε χωρίς δεύτερη σκέψη την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της πατρίδας μας απέναντι σε όποιον τα επιβουλευτεί, αν χρειαστεί».

Αναφερόμενη στην εθνική επέτειο, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επισημαίνει πως «η Εθνεγερσία του 1821, που τιμούμε ανήμερα του Ευαγγελισμού, είναι μια κορυφαία στιγμή στην πορεία του έθνους μας και αποτελεί ένα μεγαλειώδες γεγονός με παγκόσμια και διαχρονική ακτινοβολία» και προσθέτει: «Μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς στους Οθωμανούς Τούρκους, οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν και αξίωσαν την απελευθέρωσή τους, αποδεικνύοντας σε όλο τον κόσμο ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες δεν αλλοτριώθηκαν και δεν ξέχασαν ποιοι ήταν. Με απαράμιλλη αποφασιστικότητα έδωσαν τον αγώνα υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Απέδειξαν περίτρανα πως οι αξίες της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της αυτοδιάθεσης, της αξιοπρέπειας και της εθνικής υπόστασης είναι υπεράνω όλων».

Εστιάζοντας στη σημασία της επετείου, η κ. Παπαδοπούλου αναφέρει ότι το μήνυμα της διπλής γιορτής παραμένει επίκαιρο και ισχυρό σήμερα που η πατρίδα μας και ο ελληνικός λαός βρίσκονται στο προτελευταίο στάδιο για τον απεγκλωβισμό από το καθεστώς των μνημονίων μετά από επτά επώδυνα χρόνια.

«Το ηρωικό παράδειγμα των προγόνων μας του 1821, που θυσίασαν τα πάντα και την ίδια τους τη ζωή για την Ελευθερία και στους οποίους οφείλουμε ευγνωμοσύνη, αποτελεί τον διαχρονικό φωτεινό φάρο για όσους γεννήθηκαν και θα γεννηθούν σε αυτόν τον τόπο. Η μεγαλειώδης ιστορία της Εθνεγερσίας του 1821 αποτελεί τον κοινό ιστορικό μας πλούτο από όπου μπορούμε να αντλήσουμε τα πρότυπα και τα διδάγματα» προσθέτει και υπογραμμίζει καταληκτικά πως «έχουμε ιερό χρέος να παραδώσουμε την πατρίδα μας ακέραιη, αξιοπρεπή και απαλλαγμένη από κάθε βάρος στις επόμενες γενιές Ελλήνων».


σχετικα αρθρα