current views are: 3

26 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση16:57

Μητσοτάκης: Η Τουρκία γίνεται απρόβλεπτη, ο ρόλος της Ελλάδας ενισχύεται

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στο αμερικανικό Newsmax

Δημοσίευση 16:57’

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στο αμερικανικό Newsmax

Ο ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή ενισχύεται καθώς η Τουρκία γίνεται απρόβλεπτη, εκτιμά ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του προς τη συντηρητική αμερικανική ιστοσελίδα Newsmax.

«Καθώς η Τουρκία γίνεται απρόβλεπτη, είναι φυσικό να ενισχύεται ο διεθνής ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή. Η Τουρκία είναι ασφαλώς μια πολύ σημαντική δύναμη. Αλλά εσχάτως επιδίδεται σε μια αναθεωρητική προσέγγιση της εξωτερικής της πολιτικής που είναι πολύ ανησυχητική» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

»Οποιαδήποτε συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης αναπαράγεται στην Ελλάδα με μεγάλη ανησυχία γιατί υποδηλώνει ότι η Τουρκία θα μπορούσε να έχει εδαφικές βλέψεις πέραν των σημερινών συνόρων της. Αυτό δεν είναι αποδεκτό» ξεκαθάρισε.

Αναφερόμενος στις πολιτικές ισορροπίες, επισήμανε πως «εάν συγκρίνεις την Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως τη Νότια Ευρώπη [στην οποία η κεντροδεξιά χάνει έδαφος] πηγαίνουμε πολύ καλά».

«Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τον Τσίπρα, που εμφανίστηκε ως ένας αντισυστημικός, λαϊκιστής υποψήφιος και τελικά έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από  όσα υποσχέθηκε».

«Η μόνη φόρμουλα που θα κρατήσει την Ελλάδα στο σωστό δρόμο, είναι μια φιλο-μεταρρυθμιστική, ικανή, κεντροδεξιά  κυβέρνηση που μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές που θα κάνουν πάλι την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για  ξένες επενδύσεις, για το εγχώριο κεφάλαιο και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα» υποστήριξε.

«Οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μιλάμε αφορούν τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη Δικαιοσύνη. Οι συντάξεις είναι επίσης ένα κρίσιμο ζήτημα. Έχουμε ήδη δεσμευθεί να αναθεωρήσουμε την αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού συστήματος και σε αυτή τη μεταρρύθμιση ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

»Επιδίωξή μου είναι οι εργαζόμενοι να είναι και ιδιοκτήτες των ασφαλιστικών τους εισφορών και με απλά λόγια όλοι να είναι ελεύθεροι να διαχειριστούν τις εισφορές τους με τον τρόπο που θεωρούν προσφορότερο. Εξυπακούεται βέβαια ότι το κράτος θα εποπτεύει αυτόν τον μηχανισμό και θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του» ανέφερε.

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι θεωρεί την Ελλάδα «τον πιο αξιόπιστο, μακροπρόθεσμο σύμμαχο που μπορούν να έχουν οι ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή».


σχετικα αρθρα