current views are: 13

28 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση12:50

Αλαλούμ με το έλλειμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ – Καταγγελίες για διπλοεγγραφές

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς στους υπολογισμούς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μεταφέρεται το ποσό των εσόδων της μιας χρονιάς στην επόμενη γεγονός που συνιστά διπλοεγγραφή.

Δημοσίευση 12:50’
Πολάκη

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς στους υπολογισμούς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μεταφέρεται το ποσό των εσόδων της μιας χρονιάς στην επόμενη γεγονός που συνιστά διπλοεγγραφή.

Λάθος στον τρόπο υπολογισμού της λογιστικής αποτύπωσης των στοιχείων εσόδων- εξόδων στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατήγγειλε η αντιπολίτευση κατά τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον τομέα της Υγείας.

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς στους υπολογισμούς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μεταφέρεται το ποσό των εσόδων της μιας χρονιάς στην επόμενη γεγονός που συνιστά διπλοεγγραφή.

«Διαπίστωσα ότι κάνετε διπλοεγγραφή ως έσοδο του ταμειακού υπολοίπου την επόμενη χρονιά! Είναι ταμειακό υπόλοιπο βάσει της κατάστασης που έχω εδώ! Η διπλομέτρηση με βάση τους απολογισμούς για το 12’ είναι 40 εκατ. ευρώ, έγινε τροποποίηση σκοπιμότητας δανείου προηγούμενου έτους! Συνολικά είναι 166.804.00! από τα 230 να αφαιρέσουμε αρχικώς τα 166 αυτό είναι βέβαιο. Για τα υπόλοιπα χρήματα έχει να κάνει με εκροές πρέπει να γίνει πραγματική μελέτη γιατί ο έλεγχος δε γίνεται σωστά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Από τη πλευρά του ο κ. Πολάκης αναγνώρισε ότι ενδεχομένως να έχει διπλομετρήσει 89 εκατ. ευρώ στη καταγγελία του, ωστόσο επέμεινε πως προκύπτει ζήτημα για τα υπόλοιπα 140 εκατ. ευρώ. Όπως είπε, υπάρχουν δύο χρονιές που γίνονται «ταρζανιές» στους απολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ: «Η πρώτη είναι το 09-10 που φαίνεται πως το ΚΕΕΛΠΝΟ πήρε 369 εκατ. ευρώ και πλήρωσε 95 εκατ. ευρώ γεγονός που επιβεβαιώνεται από έκθεση ορκωτών λογιστών. Το 2010 εμφανίζει ως ταμειακό υπόλοιπο που μεταφέρεται 89 εκατ. ευρώ και φαίνεται ο κρατικός προϋπολογισμός να δίνει μόνο 2 εκατ. ευρώ. Το 2010 έχουμε 92 εκατ. ευρώ ταμειακό υπόλοιπο και ψηφισμένο απολογισμό στον οποίο έχουν κάνει λάθος 22 εκατ. ευρώ! Το 2010 όλως τυχαίως δεν υπάρχουν ορκωτοί λογιστές. Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι είχαν πάρει τόσα εκατομμύρια και την επόμενη χρονιά εμφανίζουν 89 εκατ. ευρώ αντί για 270 εκατ. ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «πάμε στο 2012! Τι κάνουν τότε: το 11’ δεν υπάρχει δάνειο του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς δεν καταγράφεται ούτε το 10’ ούτε το 11’! Έγινε τότε  αλλαγή σκοπιμότητας δανείου 33 εκατ. ευρώ! Που ήταν αυτό ρε παιδιά; Τι αποτύπωση λογιστική ήταν αυτή; Το ΦΕΚ υπάρχει αλλά το 10-11 δε φαίνεται δάνειο, ενώ το 13’ τσουπ το δάνειο των 33 εκατ. ευρώ! Το 2010 εξαφανίζονται τα δάνεια δεν καταγράφονται ως υπόλοιπα! Το 2012  έχει έσοδα 67 εκατ. ευρώ και ξοδεύει 57 εκατ. ευρώ. Την επόμενη χρονιά γιατί δεν εμφανίζει  ταμειακό διαθέσιμο; Που πήγαν τα 10 εκατ. ευρώ; Την ίδια χρονιά έχει έσοδα 33 εκατ. ευρώ πως πληρώνει 51 εκατ. ευρώ; Με τι λεφτά; Πάμε στο 2014 για να ολοκληρωθεί το ζήτημα! Μπορείτε να μου εξηγήστε πως παίρνει 44 εκατ. ευρώ και πλήρωσε 65 εκατ. ευρώ; Χωρίς ταμειακό μεταφερόμενο υπόλοιπο; Που το βρήκε; Γεννήσανε; Αυγατίσανε;».

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η πλειοψηφία αμφισβήτησε τη γνησιότητα εγγράφου που κατέθεσε ο εισηγητής της ΝΔ κ. Γεωργαντάς που δείχνει πως οι προσλήψεις των 23 στο ΚΕΕΛΠΝΟ έγιναν μέσω χορηγιών. Ο δε κ. Πολάκης κατήγγειλε ότι ενώ ο κ. Γεωργαντάς διαβάζει τα πρακτικά συνεδρίασης του ΚΕΕΛΠΝΟ που φαίνεται η πρόταση για πληρωμή εργαζομένων μέσω χορηγιών, δεν αναφέρει πως στην απόφαση δεν υπάρχει πουθενά η σχετική αναφορά!

Αξίζει να σημειωθεί ο υπουργός μίλησε και για φάκελο που έφτασε ανώνυμα στο γραφείο του στα τέλη της περασμένης βδομάδας και περιέχει καταγγελία με λίστα με συνολικά 894 ΜΜΕ που έκαναν συμβάσεις με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως δε είπε, σε γνώση του υπουργείου ήταν μόνο 150 συμβάσεις συνολικού κόστους 4,2 εκατ. ευρώ.


σχετικα αρθρα