current views are: 9

29 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση11:19

Ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ντέρμπι» ΣΥΡΙΖΑ – ΟΣΦΠ υπό την απειλή Grexit

Τριγμοί από την εισήγηση της FIFA

Δημοσίευση 11:19’

Τριγμοί από την εισήγηση της FIFA

Σε μείζον πολιτικό θέμα έχει εξελιχθεί η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης με την ομάδα του Ολυμπιακού στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων με πρωταγωνιστές φιλάθλους των Πειραιωτών αντιδρώντας για την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σε  ανακοίνωσή της η Θύρα 7 με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη εξαπέλυσε επίθεση προς πάσα κατεύθυνση, απειλώντας για πόλεμο σε όσους πολεμούν τους Ερυθρόλευκους και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση  της Θύρας 7 

Το χθεσινό σκηνικό πολέμου που στήθηκε στην καρδιά του Πειραιά απο την ανάλγητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ εχθρική πράξη κάτα του Ολυμπιακού και του κόσμου του.

Στον Πειραιά χθες οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δέχτηκαν μια πρωτοφανή επίθεση απο τα ΜΑΤ, δυο ώρες πριν την εκδήλωση Τσακαλώτου σε μια επίδειξη κρατικής βίας που θυμίζει άλλες εποχές.

Επέλεξαν το χρόνο ώστε να μην αφήσουν τον πολύ κόσμο να πλησιάσει και να διαμαρτυρηθεί.

Και την ίδια μέρα που έχυσαν απρόκλητα αίμα στους δρόμους του Πειραιά (και συνεχίζουν και σήμερα με μηνύσεις και κυνηγητό σε οπαδούς του Ολυμπιακού), την ίδια μέρα ο Πρωθυπουργός Τσίπρας ανακοινώνει περιχαρής ότι θα γίνουν νεα έργα στην Τούμπα και θα παραχωρηθεί (κι άλλη) δημόσια έκταση στον Σαββίδη.

Ήδη απο την Παρασκευή γνωρίζαμε ότι στον πόλεμο κατά του Μαρινάκη αλλά και κατά του Ολυμπιακού δεν υπάρχουν όρια!

Τον έστησαν και προσπάθησαν να τον ενοχοποιήσουν με την υπόθεση «Koriopolis» του 2011 και ούτε καν πήγε στο δικαστήριο.

Τον έστησαν και προσπάθησαν να τον ενοχοποιήσουν με την περίφημη «εγκληματική οργάνωση» με την οποία προσπάθησαν να σπιλώσουν τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον Σύλλογο, όλους μας. Και μας τελείωσε και αυτό!

Ο Μαρινάκης και για αυτή την υπόθεση ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

Μας τελείωσαν λοιπόν οι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ, που 7 χρόνια μας γέμιζαν λάσπη και φτάσαμε να κάνουν το ανήκουστο. Τρείς μέρες πριν ανακοινωθεί απο τον Άρειο Πάγο ότι η «εγκληματική οργάνωση» μας τελείωσε, φρόντισαν να συνεχιστεί η εκστρατεία λάσπης…

Με μια εισαγγελέα κολλητή της γυναίκας του Κοντονή, η οποία λειτουργεί ως «κούριερ» της κυβέρνησης και τρέχει στις φυλακές μετά τα μεσάνυχτα (δεν έχει σημασία ότι αυτό απαγορεύεται) για να πάρει βολικές καταθέσεις ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΟΥΝ τον Μαρινάκη ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ σε μια υπόθεση με την οποία είμαστε βέβαιοι ότι είναι άσχετος.

Καταλαβαίνουμε ότι ο οχετός κατά του Προέδρου μας και της ομάδας μας, ο οχετός που εξαπολύεται καθημερινά απο στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει στόχο να φύγει ο Μαρινάκης απο τον Ολυμπιακό. Για να μείνει το ποδόσφαιρο στους ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ φίλους τους.

Δεν θα τους περάσει! ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ όπως έπεσαν και οι προηγούμενες και το μόνο που θα έχει μείνει είναι η λάσπη που αυτός ο άνθρωπος δέχεται εδώ και τόσα χρόνια. Απο τότε που ανέλαβε τις τύχες του Ολυμπιακού.

Επιμένουμε όσο και αν σας στενοχωρούμε στο NO POLITICA. Απέναντι μας ήταν ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, απέναντι μας θα είναι και ο Παναθηναικός Τσίπρας που λατρεύει τον ΠΑΟΚ και τον φίλο του Σαββίδη και ο ΑΕΚτζής μπούλης Καμμένος που μας έκανε κωλοδάχτυλα και λατρεύει τον Μελισσανίδη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης να μην κάνει πίσω και να είναι σίγουρος ότι δεν είναι μόνος.

Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κύρηξαν τον πόλεμο στον Ολυμπιακό να είναι σίγουροι ότι θα απαντήσουμε με έναν ΠΟΛΕΜΟ που δεν μπορούν να αντέξουν.

Από εδώ και στο εξής είμαστε καλεσμένοι ΣΕ ΟΛΕΣ τις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Φροντίστε να έχετε παντού τις διμοιρίες σας διαθέσιμες.

Η αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα, η κυβέρνηση επανήλθε στο θέμα τονίζοντας σε ανακοίνωσή της «Οι απειλές και οι προσπάθειες εκφοβισμού από μερίδα οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού κι από όσους κρύβονται πίσω τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα πέσουν στο κενό » και σχολιάζοντας ότι  «Λάθος γήπεδο διάλεξαν να παίξουν.Και κυρίως λάθος υπολογισμό έχει κάνει ο διωκόμενος για ναρκωτικά ιδιοκτήτης της ΠΑΕ που τους υποκινεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε χρωστάει σε κανέναν, για αυτό και δεν εκβιάζεται από κανέναν.»

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του Ολυμπιακού κατανοεί ότι πίσω από την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση κρύβονται επιχειρηματικές και πολιτικές σκοπιμότητες και είναι βέβαιο ότι απομονώνει τέτοιες ολιγαρχικές λογικές και πρακτικές.

«Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να καταδικάσουν, τόσο τους χθεσινούς τραμπουκισμούς, όσο και τη σημερινή ανακοίνωση της Θύρας 7 που προαναγγέλλει αντισυγκεντρώσεις που μας θυμίζουν τις θλιβερές εποχές των Γκοτζαμάνηδων» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα«αγκαλιά» με το ποδοσφαιρικό Grexit βρίσκεται η χώρα μας μετά την εισήγηση του Χέρμπερτ Χούμπελ για αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος, αλλά και δίχως καμία εξαίρεση για τις εθνικές ομάδες.

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ, που δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που του έδωσε ο Βαγγέλης Γραμμένος στη συνάντησή τους στην Αυστρία, γίνεται σαφής αναφορά στην είσοδο του Ιβάν Σαββίδη φέροντας όπλο στο ντέρμπι της Τούμπας, στο «λουκέτο» στο πρωτάθλημα, στη διαγραφή του ΠΑΟΚ από την ECA, στις δικαστικές υποθέσεις που καθυστερούν να τελεσιδικήσουν, στην πεποίθηση ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες και όχι στον αγωνιστικό χώρο και στις συστάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης προς την ΕΠΟ που δεν υλοποιήθηκαν.

Πολιτικές αντιδράσεις για το Grexit

Οι αρνητικές εξελίξεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο πυροδοτούν νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης εντός συνόρων.

Η Νέα Δημοκρατία διά της εκπροσώπου Τύπου της, Μαρίας Σπυράκη, τονίζει πως «σε καμία περίπτωση η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δεν θα πρέπει να αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις».

«Όλη η ευθύνη για τους χειρισμούς στο θέμα αυτό βαραίνει την κυβέρνηση», τονίζει η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως «Από το πολυδιαφημισμένο νοικοκύρεμα του ποδοσφαίρου που μας υποσχόταν η κυβέρνηση, σε συνδυασμό και με τις απερίγραπτες συμπεριφορές παραγόντων, φθάσαμε σήμερα στον προθάλαμο του Grexit με εισήγηση βόμβα της FIFA».

«Στην πρόταση μάλιστα αποβολής μας από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβάνονται και οι εθνικές ομάδες, αφού οι εξηγήσεις που έδωσε η ΕΠΟ δεν κρίθηκαν επαρκείς», σημειώνει ο τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Εάν αυτή η πρόταση γίνει πράξη, θα δώσει τη χαριστική βολή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με ότι σημαίνει αυτό για την εικόνα της χώρας».

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει την ευθύνη αυτής της εξέλιξης, αφού όχι μόνο δεν κατάφερε να βάλει τάξη όπως έλεγε, αλλά μοιρολατρικά οδηγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στην αφάνεια και στην απαξία. Βεβαίως και οι ευθύνες παραγόντων των ομάδων είναι τεράστιες», σημειώνει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

«Η εισήγηση για ποδοσφαιρικό Grexit είναι τραγική. Εμείς πιστεύουμε σε μια πραγματική εξυγίανση, στην οποία θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Οχι  για τα μάτια του κόσμου, όπως κάνει η Κυβέρνηση, αλλα με ουσία, όπως έκαναν στην Ευρώπη, σε ανάλογες περιπτώσεις», τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

 

Το Ποτάμι σε ανακοίνωση του σημειώνει πως «ενώ το πρωτάθλημα Superleague επανεκκινεί το προσεχές Σάββατο, στον όμορφο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, προφανώς μετά την «εξυγίανσή» του, έρχεται η επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Herbert Hübel, προς την Επιτροπή Ομοσπονδιών Μελών να ταράξει την «εαρινή ραστώνη» με την απειλή του ποδοσφαιρικού Grexit να επικρέμεται ως συνέπεια της ομόφωνης πρότασης για άμεση αναστολή της ιδιότητας μέλους της Ε.Π.Ο. από τη FIFA».

«Δυσκολεύεται κανείς να απαριθμήσει τις αγωνιστικές και οικονομικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης μέσα σε λίγες γραμμές. Είναι καιρός, επιτέλους, κυβέρνηση και παράγοντες, ποδοσφαιρικοί και μη, να αναλάβουν τις ευθύνες τους», καταλήγει ο τομέας Αθλητισμού του Ποταμιού.

Η Ένωση Κεντρώων σημειώνει πως «ο αρμόδιος υπουργός κακώς διέκοψε το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, γιατί έτσι έδωσε τη λαβή στη FIFA να απειλεί με Grexit τις ελληνικές ομάδες και την εθνική».

«Άλλη μια …επιτυχία της κυβέρνησης που βάζει ταφόπλακα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φυσικά, από τις ευθύνες δεν εξαιρούνται και οι μεγαλοπαράγοντες που με την συμπεριφορά τους απαξιώνουν το άθλημα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.  

Οι συνέπειες του Grexit

Πάμε να δούμε, όμως, τι σημαίνει το ενδεχόμενο GREXIT για τις ομάδες:

– Καμία Εθνική ομάδα, οποιουδήποτε φύλου ή ηλικίας δεν θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Εθνική Ανδρών να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Euro 2020, όπως και στο Nations League.

– Κανένας σύλλογος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League ή το Europa League. Αυτό σημαίνει πως όποιες ομάδες βγουν στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν. Αυτό θα πλήξει το κύρος των ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ αρκετοί ποδοσφαιριστές θα αναζητήσουν νέους σταθμούς στην καριέρα τους.

– Διεθνή επίσημα φιλικά, εντός ή εκτός συνόρων, δεν θα επιτρέπονται, κάτι που θα επιφέρει ποδοσφαιρική απομόνωση για τη χώρα μας. Αυτό δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις προετοιμασίες των ελληνικών ομάδων, καθώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για σοβαρά τεστ.

– Οι μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών στα πρωταθλήματά μας ή Ελλήνων στο εξωτερικό δεν θα είναι εφικτές, αφού η ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίζεται διεθνώς ως ομοσπονδία. Οποιοσδήποτε ξένος αγωνίζεται ήδη με συμβόλαιο στη χώρα μας αποκτά απευθείας το δικαίωμα προσφυγής στη FIFA για λύση της συνεργασίας με την ομάδα του.

Σε οικονομικό επίπεδο: 

– Τα κανάλια και οι χορηγοί θα πάψουν να δίνουν χρήματα σε ένα αποκλεισμένο πρωτάθλημα που θα διεξάγεται μόνο και μόνο για να βγάλει κάποιο εγχώριο πρωταθλητή. Οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και γενικότερα η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις βοηθούσαν σημαντικά στην επιβίωσή τους.

– Όσον αφορά στην ΕΠΟ, “καρπώνεται” ετησίως 5.000.000 ευρώ απ’ την UEFA και τη FIFA, ενώ συνολικά ο τζίρος κυμαίνεται στα 20.000.000 με 22.000.000 ευρώ, αφού πέρα απ’ τα ευρωπαϊκά έσοδα, υπάρχουν τα χρήματα που λαμβάνει για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου (2.500.000 ευρώ), καθώς και τα έσοδα απ’ τους χορηγούς,  τη Λίγκα, αλλά κι απ’ τα πρόστιμα των ομάδων. Χοντρικά, τα έσοδα ανέρχονται στα 10.000.000 ευρώ το χρόνο.

Για την ΕΠΟ: 

– Χάνει τη δυνατότητα συμμετοχής και ψήφου στο Κογκρέσο της FIFA

– Χάνει τη δυνατότητα συμμετοχής και ψήφου στο Κογκρέσο της UEFA

– Δεν μπορεί να κάνει προτάσεις για τη την ατζέντα του Κογκρέσου της FIFA και της UEFA

– Δεν έχει τη δυνατότητα να προτείνει υποψήφιους για την προεδρία της FIFA, της UEFA, καθώς και για μέλη σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες επιτροπές

– Δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε αναπτυξιακά προγράμματα της FIFA

– Χάνει όλα τα δικαιώματα των μελών της UEFA και της FIFA


σχετικα αρθρα