ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε η ένσταση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - Παραμένουν στη φυλακή

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2018, 16:02 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2018, 16:18
Απορρίφθηκε η ένσταση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - Παραμένουν στη φυλακή
Facebook Twitter Whatsapp

Το σκεπτικό της απόφασης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπό κράτηση παραμένουν στην Αδριανούπολη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς απορρίφθηκε η ένσταση που κατατέθηκε κατά της απόφασης για την προφυλάκιση τους στις φυλακές της πόλης, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας το δικαστήριο της τουρκικής πόλης είχε απορρίψει αίτημα των δικηγόρων των δύο, οι οποίοι είχαν καταθέσει εκ νέου έφεση κατά της απόφασης. Έπειτα από την εξέταση, η ένσταση δεν εγκρίθηκε και ως εκ τούτου οι δύο θα παραμείνουν στις φυλακές της τουρκικής πόλης μέχρι να δικαστούν.

Το σκεπτικό της απόρριψης της έφεσης, ήταν εν πολλοίς ίδιο με αυτό της περασμένης Τρίτης, όταν είχε απορριφθεί η πρώτη ένσταση. Σε αυτό τονίζεται πως «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται. Εάν αφεθούν ελεύθεροι υπάρχει η υποψία πως θα διαφύγουν».

Υπενθυμίζεται ότι επίσημο κατηγορητήριο δεν έχει απαγγελθεί.

Η εν λόγω απόφαση έρχεται στον απόηχο του σάλου που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη, ο οποίος είχε προτείνει την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, τις οποίες ανασκεύασε. Πάντως, τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν ιδιαίτερη διάσταση στο θέμα.