current views are: 7

29 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση16:25

Μήνυμα Καμμένου: Η Τουρκία να μην ξεχνά το 1821

Παραμένουν φυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Δημοσίευση 16:25’

Παραμένουν φυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Νέο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, από την Αρμενία όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξηγήσουμε στην Τουρκία ότι θέλουμε την ειρήνη, αλλά πρέπει να της θυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές της ιστορίας της – και ιδίως τις στιγμές της ιστορίας που έχουν κατά νου, της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας – ηττήθηκε, όπως το 1821 στην Ελλάδα», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει ερώτηση δημοσιογράφου ο ΥΠΕΘΑ υποστήριξε ότι «είναι ευχή μας η Τουρκία να γίνει ευρωπαϊκή χώρα με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ευχή μας είναι να δούμε την Τουρκία να προσεγγίζει τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά φοβάμαι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν και τις αναφορές στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη, από το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα».

Κατά την παραμονή του στο Ερεβάν ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον Αρμένιο ομόλογό του, Βίγκεν Σαργκσιάν, ενώ επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση όπλων και αμυντικής τεχνολογίας «ArmHiTec 2018».

Παραμένουν στη φυλακή οι δύο στρατιωτικοί

Το νέο μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας έρχεται στον απόηχο της απόφασης του δικαστηρίου της Αδριανούπολης να απορρίψει την έφεση των δικηγόρων των δύο στρατιωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας το δικαστήριο της τουρκικής πόλης είχε απορρίψει αίτημα των δικηγόρων των δύο, οι οποίοι είχαν καταθέσει εκ νέου έφεση κατά της απόφασης. Έπειτα από την εξέταση, η ένσταση δεν εγκρίθηκε και ως εκ τούτου οι δύο θα παραμείνουν στις φυλακές της τουρκικής πόλης μέχρι να δικαστούν.

Το σκεπτικό της απόρριψης της έφεσης, ήταν εν πολλοίς ίδιο με αυτό της περασμένης Τρίτης, όταν είχε απορριφθεί η πρώτη ένσταση. Σε αυτό τονίζεται πως «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται. Εάν αφεθούν ελεύθεροι υπάρχει η υποψία πως θα διαφύγουν».

Υπενθυμίζεται ότι επίσημο κατηγορητήριο δεν έχει απαγγελθεί.


σχετικα αρθρα